Östersund i topp

BORLÄNGE – ÖSTERSUND 1-3  (0-0, 1-1, 0-2)

Dennis Hall, Borlänge: Pust, vi spelar bra men..man måste vinna också, det är det som allt går ut på. Vi är litet svaga mentalt när det bränner till och står och väger. Kan knappast klaga på det spelmässiga utan vi ska tuffa till oss så vinner vi såna här matcher framöver.

Kjell-Åke Andersson, Östersund: Borlänge var bättre än oss i de första perioderna men i tredje samlar vi kraft och tar vi över spelet. Stolt över att killarna kan vända på matchen och att vi leder serien.
Siste målskytte var Elias Bjuhr som sänker rösten och säger att det var ett litet rån med den här vinsten.
-Ja, vi var inte med i första och andra och tog utvisningar, matchstraff etc. I tredje reste vi oss men jag ger Borlänge cred för sitt offensiva spel.

…………………..

VÄSBY – KALIX 3 – 4 (2-0, 0-1, 1-2, 0-0, 0-1)

Viktor Tuurula, Väsby : Förutom matchens tre första minuter så är vi det bättre laget dag. Surt att vi bara kan bärga en poäng då.

Petter Christoffersson, Kalix: Hej, vi sitter fast på Arlanda och frågan är om vi blir kvar här.
Vi började iallafall matchen bra för att övergå till litet naivt spel som passade Väsby bra. Vi kom ändå tillbaka och visade karaktär och att det gick till straffar tar vi med jämnmod. Att Johan Pettersson avgör på straffar

………………….

ENKÖPING – BODEN   2 – 4(2-3, 0-0, 0-1)

Christian Nordenberg, Enköping: Tyvärr fick vi beskedet att vår tränare Robert Kimby tar en time-out, vilket var en smärre chock naturligtvis.
Matchen startar med att vi släpper in första målet efter en minut så då var vi långt ned i skorna med tanke på utskåpningen igår. Det var ass.coach  Jonsson och målv.coach Hellsten samt undertecknad som då hade händerna fulla med att ingjuta nytt mod i killarna. Och, vi kommer tillbaka direkt och kvitterar vilket blir tändvätska för resten av matchen. Det var en topp 3-prestation faktiskt, Boden är ju väldigt bra så att vi kunde mäta oss med dem känns mentalt väldigt bra. Vill inte framhäva någon egentligen men Niklas Rigelius och Robin Nilsson var kanske ännu litet extra i ett bra Enköping idag.

Robert Nordberg, Boden: Det var en jämnar match idag än igår faktiskt. Trots att de var stukade i början så kom de tilbaka och gjorde en stark prestation. Vi får ju kämpa hårt i varje match då alla vi slå ett topplag till varje pris. Det gör att vi lär oss massor i varje match vilket känns väldigt stimulerande. Jag ger en extra stjärna i boken till vår målvakt Sehlstedt!!
Vi flyger hem med fem av sex poäng efter helgen i Stockholm och det är jag mycket nöjd med.

……………………

KÖPING – HUDIKSVALL 1 – 4 (1-0, 0-1, 0-3)

Patrik Fagerlund, Köping: -Hej! Vi gör en bättre prestation idag. Framför allt i 5-5 spelet. Hudiksvall är mer effektiva i pp idag vilket gör att de åker hem med 3p. Vi får ladda om batterierna i veckan och ladda för Boden och Kalix nästa helg!

Lars Lövbom, Hudiksvall: – Vi gör en stabil match.
Jag tycker att vi har initiativet egentligen i hela matchen. Vi var starkare än Köping idag. Vi avgör i P.P o B.P