Segerjublet! Fredrik Johansson, coach i Hammers, skriker ut sin glädje efter att laget Halmstad blivit klart för kvalserien. FOTO: LEIF HELLERIN

Segervrålet efter nya knallen: ”Oerhört stolt över det här laget” * Halmstad till kvalserien – gjorde tre mål på sju minuter

Kolla in den här bilden.

Segervrålet från Halmstads coach Fredrik Johansson säger allt.

Sensationslaget Hammers till kvalserien!

– Jag är oerhört stolt över det här laget, säger han.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Coola matchklipp * Listor och ligor

De slog ut Tranås i play in efter en knockoutseger i match tre (9–0).

De brottade ned Mariestad – i kvalserien i fjol – efter två raka bortasegrar.

De vann första semifinalen efter storspel av målvakten Jacob Crespin.

Sen kvitterade Kalmar till 1–1 i fredagens match och när hemmalaget gjorde 2–1 tidigt i den andra perioden och kopplade greppet om match tre var det nog många som trodde sagan var över.

Halmstad svar på det?

Tre mål på mindre än sju minuter.

• 2–2 (31.53) genom Jacob Stöffling.
  • 2–3 (36.26) av Carl Westberg.
  • 2–4 (38.04) via lagkapten Robin Dahse.

Kalmar jagade febrilt kontakt igen i hela tredje perioden, men ett vilt kämpande Hammers offrade sig hänsynslös sista minuterna och höll undan.

3–4-reduceringen kom först när 57 sekunder återstod.

Hammers till kvalserien – vem hade trott det?!?

Ludvig Levinsson, som missade fredagens match efter att åkt på akut magsjuka, var tillbaka i avgörande fajten – och svarade för tre poäng.

– Det var viktigt med korta byten och det fungerade. Jag hade inget att förlora utan det var bara att släppa loss. Jag åt inget alls igår och fick bara lite vätska som coca-cola och redbull i dag före matchen, säger han till Hallands-Posten.

* Hallands-Posten: Hur känns det nu?

– Okej! Men jag är trött och hungrig. Det är dock skönt att vi tog oss vidare och nu ska det bli kul att spela om en plats i allsvenskan. Vi har byggt ett väldigt bra självförtroende.

Coachen Fredrik ”Fredda” Johansson, 52, inne på sin sjätte säsong som tränare i Hammers, var såklart oerhört nöjd efteråt.

– Jag är riktigt stolt över denna grupp och vi har haft något i bakfickan hela tiden.  Vi har vunnit tre avgörande play off-matcher med totalt 16-3. Vi är är så starka, säger han till hockeyettan.se.