Nybro är klart för kvalserien. FOTO: LEIF HELLERIN

Resultat 2 april – så gick det i de avgörande semifinalerna * Fyra nya lag till kvalserien i dag

Väsby och Östersund avancerade till kvalserien på fredagen – i dag fick de sällskap av ytterligare fyra lag.

Så gick det i lördagens avgörande semifinaler.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Coola matchklipp * Listor och ligor

Kort om matcherna:

Hudiksvall-Surahammar 5–0

De pressades hårt i fredagens retur och avgjorde inte förrän i slutminuterna – men i match tre var det inget snack. Hudik vann skotten med 37–20 och matchen med 5–0. Avgörandet kom i andra perioden, då hemmalaget gjorde både 2–0 (Joel Wahlgren) och 3–0 (Marcus Sirén) inom loppet av 90 sekunder.

Hudik till kvalserien, alltså.

Nybro-Borlänge 5–1

Nybro brottade ned Borlänge i en jämn match på fredagen (3–2) och var också numret större i avgörande matchen. De finska importerna hade en stor eftermiddag i Liljas Arena och låg bakom platsen i kvalserien.  Juho Liuksiala gjorde tre av målen och Eero Savilahti noterades för tre poäng (1+2).

Kalmar-Halmstad 3–4

Kalmar gjorde viktiga 2–1 i inledningen av andra perioden och kopplade greppet om avgörande matchen. Halmstad svar på det? Tre mål på mindre än sju minuter när de förvandlade 1–2 till ledning 4–2. Lagkaptenen Robin Dahse en av de stora hjältarna med tre poäng.

Boden-Dalen 3–4

Rivstart av Dalen, då de gick fram till 3–0 redan efter 14.30. Men Boden gav aldrig upp och när Henri Tamminen tryckte in 3–4 med åtta minuter kvar var det drag i Björknäshallen. Men Dalen lyckades hålla undan efter en rysare – och är klart för kvalserien.

RESULTAT LÖRDAG 2 APRIL– SEMIFINAL 3:3

Hudiksvall-Surahammar 5–0 – se höjdpunkterna här!

Hudiksvall vidare med 2–1 i matcher

Nybro- vidare med 2–1 i matcher

Kalmar-Halmstad 3–4 – se höjdpunkterna här!

Halmstad vidare med 2–1 i matcher

Dalen vidare med 2–1 i matcher

* Kvalserie till HockeyAllsvenskan:

De sex vinnarna från semifinalerna tar plats här.

Lagen möts hemma och borta, totalt tio omgångar.

Vinnaren upp i HockeyAllsvenskan 22/23, lag två till sex kvar i Hockeyettan.

Här är spelprogrammet!

Segerjublet! Fredrik Johansson, coach i Hammers, skriker ut sin glädje efter att laget Halmstad blivit klart för kvalserien.  FOTO: LEIF HELLERIN

SÅ HAR DET GÅTT I SLUTSPELET

* Kvartsfinaler (resultat)

Boden-Wings 2–0, Väsby-Lindlöven 2–1, Surahammar-Huddinge 2–1, Mariestad-Halmstad 1–2, Kalix-Piteå 2–0, Karlskrona-Vimmerby 1–2, Dalen-Strömsbro 2–0, Borlänge-Visby Roma 2–1

* Semifinaler (resultat)

Hudiksvall-Surahammar 2–1,Nybro-Borlänge 2–1, Östersund-Kalix 2–0, Kalmar-Halmstad 1–2, Boden-Dalen 1–2, Väsby-Vimmerby 2–0

Experten listar ligans 50 bästa spelare: ”Kändes ganska given som nr 1” * Motiverar och förklarar valen * Här är topp 10