Nybros spelare tackar fansen efter straffdramat i Liljas Arena. FOTO: LEIF HELLERIN

Resultat kvalserien torsdag 21 april * Nybro straffade Hudik * ÖIK avgjorde i overtime * Dalen smyger med i toppen

Omgång sju i kvalserien är färdigspelad, bara tre omgångar kvar nu – och fyra lag har fortfarande chansen att nå Hockeyallsvenskan.

Dramatik!

Så här gick det i torsdagens tre matcher.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Coola matchklipp * Listor och ligor

Kort om matcherna:

* Nybro-Hudiksvall 4–3 (straffar)

Leva-eller-dö-match för Nybro, som innan kvällens toppfajt var fem poäng efter Hudik.

Nu är det fyra.

Det blev nämligen 3–3 (efter en sen hemmakvittering av Alex Lindström) och matchen till förlängning.

En del chanser i overtime, som vanligt, men inget mål.

Dramat i Liljas Arena avgjorde inte förrän efter straffläggning.

Där blev – inte oväntat – Janne Väyrynen hjälte när han kyligt satte sista straffen och Hudik tvingades inse att de förlorat första matchen i denna kvalserie.

Hoppet lever alltså för Nybro med tre rundor kvar att spela.

Hudiksvall möter härnäst tvåan Östersund borta. Ujuj, vilket drama.

* Väsby-Östersund 3–4 (förlängning)

Väsby, utan en en hel drös spelare (bland annat Victor Andersson, Hampus Lindström och Jonathan Rodensjö ) och inget att spela för, stod emot starkt och hade 3–1 tidigt i andra perioden. Men två snabba mål (Oscar Pentler och Carl Skärström) på minde än en och en halv minut gjorde att ÖIK var i kapp inför tredje.

Där blev det mållöst – och matchen till förlängning.

Där avgjorde Roope Reini, den finske backen, för ÖIK som nu i allra högsta grad är med i racet.  De möter Hudik hemma på söndag och går upp i topp om de vinner under ordinarie tid.

* Dalen-Halmstad 2–1

Rivstart av Dalen som gick fram till 2–0 tidigt i första perioden (1–0 av Karl Smedberg, 2–0 genom Kristian Røykås Marthinsen).

Enkel resa mot tre poäng?

Inte alls.

Hammers, inte med något mer än äran att spela för, reducerade tidigt i andra av sedan var det tätt och jämnt resten av matchen.

Men Dalen höll undan och vann med 2–1 och är nu – med tre omgångar kvar – bara fyra poäng efter ettan Hudiksvall.

Janne Väyrynen efter sitt avgörande. FOTO: LEIF HELLERIN