Bois körde över Dalen

Bois har tidigare haft problem på hemmaplan i allettan, men senast slog man Kalmar och idag så körde man bokstavligt över bortastarka Dalen med 4-1 (1-0,2-1,1-0). I en mycket fysisk tillställning så gav man inte Dalen någon tid alls med puck och segern var odiskutabel.

Om laget

Bois kom till spel med samma laguppställning som senast mot Skövde, med undantaget att Anton Malmborg fick stå denna gång istället för Isac Ohlsson.

Första perioden

Det var verkligen en intensiv inledning på matchen. Båda lagen klev ut och visade direkt att de ville vara laget som bestämde, men det var ändå Bois som fick mest puck på djupet i Dalenzonen och smällde på friskt mot Dalenbackarna som mer och mer började kasta puckar för att slippa åka på tacklingar. Det gav mycket puckerövringar i anfallszonen och i sin tur flera riktigt bra lägen. Anton Blomberg får ett rent läge mot Oscar Malm i Dalenkassen men Malm räddar, och en stund senare så har Bois pucken i mål men det döms bort för att målet var ur läge innan. Gustaf Malmkvist har ett jätteläge från nära håll men pucken fastnar i trafiken framför. Men när Jesper Lindén kan bryta en kastad Dalenpuck mitt i Dalenzonen så kan han fri med Malm spräcka målnollan till slut med ett skott lågt på klubbsidan. Då återstod fem minuter av perioden, och efter det jämnade Dalen ut spelet något, men någon het målchans blev det inte.

Andra perioden

Bois inledde också den andra perioden starkt och det gav i förlängningen en Dalenutvisning när de inte hängde med riktigt. Och Bois fortsätter vara effektiva i powerplay, denna gången tog det en dryg minut, sedan hade Jesper Broeng skjutit från blå och Lukas Larsson styrt in 2-0-pucken. Bois fortsätter föra spelet och Anton Blomberg är nära att sätta 3-0 köksvägen efter en stark individuell prestation. Men så kommer några starkare Dalenbyten och man har först ett skott i stolpen innan så åker Bois på en avvaktande utvisning och Dalen sätter in en extra spelare. Då kliver Dalenspelaren Kristian Rökås Marthinsen in och gör matchens individuella prestation, när han på egen hand attackerar och lurar upp Boisbacken på läktaren innan han på något vis lyckas få in pucken bakom Anton Malmborg till 2-1. Det ger Dalen energi och man får ett par långa anfall mot Bois.

Då tar Boistränaren Ronny Johansson timeout, talar laget till rätta och efter det så var det inget snack mer. Bois ökade intensiteten i skridskoåkningen igen och som ett brev på posten så kom 3-1. Det är Lukas Larsson som får en pass i anfallszonen, kliven in ett par skär mitt i zonen innan han drar upp en riktig handledsärta rätt upp i krysset.

Och Bois fortsatte sätta press på Dalen och skapa chanser. Herman Lundin får en kalaspassning fri 2-3 meter framför Malm men skjuter utanför.

I slutet av perioden får Bois spela boxplay, men man fortsatte också denna match att hålla nollan i boxplayspelet, ett farligt skott släpptes, men då räddade Malmborg fint med stöten.

Tredje perioden

Även den tredje perioden kontrolleras av hemmalaget. Man skapar kanske inte riktigt samma långa anfall, men man skapar ändå både de flesta och klart bästa målchanserna. Det är därför logiskt att det är Bois som gör periodens enda mål. Oscar Tellström vinner puck ensam på vänsterkanten i offensiv zon, hittar en helt fri framstormande Simon Svensson som får gata in mot mål, men Malm är med och räddar, men returen går ut till Jesper Lindén som blir tvåmålsskytt när han lägger in pucken i den öppna kassen.

Bois har också läge att göra 5-1, när Tellström ännu en gång vinner puck, lurar sig förbi den sista Dalenförsvararen och blir fri med Malm men hakas upp med straff som följd. Den lägger Tellström själv, och han får ner Malm men när han ska lägga upp en backhand så får han inget lyft utan Malms utsträckta benskydd räddar Dalen. Därmed slutar matchen 4-1 till Bois.

Summering

En riktigt grym laginsats idag där alla spelare chippade in. Men det kanske var extra kul att förstakedjan fick kliva fram idag och göra fyra mål, lagets kedjor turas ju om att kliva fram. Första för fyra matcher sedan, andra för tre, tredje för två matcher sedan och förra matchen var fjärde ledande. Därför kanske det var logiskt att det var förstakedjans tur denna gång. Plus också till Malmborg som inte hade mycket att göra men agerade lugnt och säkert. Nu har Bois två riktigt bra målvakter, Isac har ju också imponerat när han fått chansen. Även plus till special teams, ett mål på ett försök i powerplay (ok, man hade två utvisningar med sig, men den ena var samtidigt som en Boisare var utvisad, sex sekunder undantagen), och inget insläppt i (drygt) två boxplay. Vi måste också lyfta fram coacherna välvalda timeout, som kom trots att det bara var ett par minuter till powerpbreak.

I och med segern så är Bois nu på samma poäng som trean Troja, kan man ta sig förbi dom på lördag? Då tar Bois nämligen emot Tranås, och kan man spela lika bra som idag så ser det riktigt lovande ut!