Glädje i Borås efter platsen i kvartsfinalen. Till vänster målvakten Konstantin Barulin, till höger Emil Eriksson efter sitt 2–0-mål. FOTO: ANDERS GUSTAFSSON

Glädjen – direkt till slutspel som nykomling * ”Betyder jättemycket för självförtroendet” * ..men rutinerade tränaren ser slutet: ”Det får räcka nu”

Gunnar Persson tog nykomlingen Borås till slutspel direkt.

Det kan bli det sista han gör i klubben.

– Det får räcka nu, jag vill leva livet, säger han. 

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Borås är klart för kvartsfinal efter att – kanske lite överraskande? – städat undan KRIF, som gick in i slutspelet med nio raka segrat, i två raka.

Segern hemma i tisdags följdes upp med 3–2 i Soft Center Arena på fredagskvällen.

Borås hade 3–0 en bit in på tredje, men två snabba reduceringar senare var det match igen och KRIF pressade verkligen på för en kvittering och för att matchserien skulle leva vidare sista, gastkramande minuterna.

Men förgäves.

Borås höll tätt och kunde jubla tillsammans med de tillresta fansen.

– Jättekul att så många kom. Hoppas att de fortsätter, säger forwarden Emil Eriksson, som gjorde 2–0-målet, till Borås Tidning.

Coachen Gunnar Persson var stolt över sitt lag.

– Det var inte glimrande, men vi prickade in allting som vi hade pratat om och bestämt oss för. Det gläder mig som tusan, säger han till BT.

Han fortsätter: 

– Vi spelade klokare, var rejälare och går vidare välförtjänt. Det ska bli spännande att se vad som händer. Det här betyder jättemycket för självförtroendet.

Persson, 64, ska nu coacha BHF i slutspelet (valet avgörs söndag, första matchen tisdag), men det kan också bli det sista den rutinerade tränaren gör i ett bås.

I en intervju med Expressen, som sänder hela slutspelet i Hockeyettan, flaggade han för att det är slut efter den här säsongen.

– Jag började som tränare direkt efter att jag slutade spela, 1990. Jag har sedan dess hållit på med detta 33 år på raken. Det räcker nu, det ska väldigt mycket till för att jag ska fortsätta efter våren. Jag fyller 65 i år och vill gå i pension och leva livet. Jag vill vara mer med min fru, mina barn och barnbarn. Jag vill spela golf utomlands, något jag aldrig kunnat göra mellan augusti och april på grund av mitt jobb. Jag ser fram emot allt det här, säger han till Expressen.

Persson var en stabil back i Brynäs i över tio säsonger innan han lade rören på hyllan.

Därefter har han tränat bland annat just Brynäs, Rögle, Linköping, AIK och Leksand på toppnivå.

Han kom till Borås inför förra säsongen och lyfte direkt upp klubben i Hockeyettan igen.

Gunnar Persson ser slutet av karriären. FOTO: ANDERS GUSTAFSSON

* FAKTA: PLAY IN  HOCKEYETTAN 2023

28 februari: 

Vallentuna-Kalix 2–3 (förlängning) – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Borås-KRIF 3–1 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

3 mars 19.00:

Kalix-Vallentuna 2–3 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

* Vallentuna kvitterar matchserien till 1-1.

KRIF-Borås 2–3 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

* Borås vinner matchserien med 2-0 och är klar för kvartsfinal. 

 4 mars 17.00:
Kalix-Vallentuna – se matchen här!

Så här spelas kvartsfinalerna i Hockeyettans slutspel * Så valde lagen * Datum för de åtta kvartarna * Se sändningen här!