Kaden Elder firar tredje målet för Kalmar. Till höger: Henrik Rommel, matchvinnare för Troja-Ljungby mot Nybro. FOTO: LEIF HELLERIN

Resultat 6 april – omgång fyra i kvalserien * Kalmar upp i topp * Blytung seger för Troja-Ljungby * Hudik avgjorde i overtime

Dramat rullar vidare, spänningen fortsätter.

Tre nya rysare på torsdagen, som inte avgjordes förrän sent in i matcherna.

Så gick det i kvalseriens omgång fyra 6 april.

* Expressen sänder också hela slutspelet – se  matcherna HÄR!

Tisdagens omgång – läs korta referat och se målklipp här – gjorde att kvalserien blev ÄNNU hetare.

På skärtorsdagen spelades omgång fyra – av tio – och efter resultaten i kväll är det nu inte riktigt  lika jämnt i tabellen.

Dock: fyra lag inom tre poäng i toppen.

Kort om matcherna:

* Kalmar-Piteå 4–2

Kalmar fortsätter imponera i kvalserien och toppar nu tabellen efter segern mot Piteå.

Powerforwarden Gabriel Olsson – som nyligen förlängt kontraktet – och Hampus Karlsson – som ryktas till SHL – visade vägen med två snabba mål i början av period ett, men Piteå gjorde ändå match av det hela och när Ludvig Warg reducerade tidigt i tredje var det lite spänt läge i Hatstore Arena.

Då, med drygt sju minuter kvar, slog Hampus Karlsson – som också hade en assist – till igen och förlöste fansen (nästan 1500 på plats) med 4–2 och nu kan Kalmar ta några dagar matchledig i toppen av tabellen.

– Vi är bättre när vi håller uppe farten. Det var samma sak uppe i Hudiksvall. Vi tog med oss den farten in i den här matchen och var riktigt bra i den första perioden. Sen började vi slarva, men håller vi uppe den farten vi kan så är vi riktigt farliga, säger Hampus Karlsson till Barometern.

Oroväckande för Kalmar: poängforwarden Linus Skager fick matchstraff efter en knätackling i mitten av matchen och riskerar nu avstängning.

Hampus Karlsson (t v) gjorde tre poäng för Kalmar. FOTO: LEIF HELLERIN

* Nybro-Troja 2–3

Lukas Macklin, 22, som lämnade Nybro när han efter Pekka Virtas entré flyttades ned hierarkin  och istället valde att flytta till Troja-Ljungby, var tillbaka i Liljas Arena och visade vägen med 1–0.

– Jag är skittaggad på att åka dit och vinna. Det kommer vara bra tryck i hallen. Matchen kommer bli tajt då Nybro är inne i ett bra flow. Det vore skönt om vi kunde åka dit och visa att vi kan steppa upp oss jämfört med de två förlustmatcherna, sa han till Barometern inför matchen.

Så blev det också.

Troja, där Jesper Emanuelsson och Calle Erhnberg var tillbaka i spel, tog en blytung seger i Liljas Arena inför 2253 åskådare.

Avgörandet kom sent in i tredje perioden, då Henrik Rommel satte 3–2 med knappt nio minuter kvar och nu är Troja i allra högsta grad med i racet om den allsvenska biljetten.

Matchvinnaren, som lirkade in segerpucken köksvägen, hyllade de tillresta Troja-fansen efter matchen.

– Superkul att så många hade tagit sig hit. Vi kände och hörde dem minst lika bra som resten av arenan. Det är kul när man gör mål och kan titta dit och se att det är fullt ös. Det ger otroligt mycket. Man får extra energi, blir lite gladare och positivare. Efteråt känns segern lite goare, säger Henrik Rommel till Smålänningen.

Lukas Macklin, satte första för Troja. FOTO: PIOTR ARVIDSSON

* Hudiksvall-Väsby 3–2

Väsby, som fick tillbaka Carl Wassenius i laget (sjuk senast i den tuffa smällen mot Nybro), hade 2–1 med sig in i tredje perioden i Holmen Center.

Då kvitterade Gustav Nielsen till 2–2 och dramatiken fortsatte över 60 minuter med chanser hit och dit.

Matchen till förlängning och där avgjorde Hudik tidigt när Samuel Eriksson skickade in 3–2 och vilt jubel i Hudik, som nu skuggar Kalmar i toppen.

Eriksson, 23, spetsvärvningen från Kalix inför den här säsongen har annars haft det trögt med just målskyttet. Det här var ”bara” hans tionde fullträff 22/23.

– Jag trodde jag hade tappet stinget helt när det gäller målskyttet. Vad har jag gjort, nio mål? Så lite mål var det många år sedan jag gjorde, säger han till Hudiksvalls Tidning.

Säsongens största publiksiffra i Holmen Center: 1324 åskådare.

Samuel Eriksson, matchvinnare för Hudik. FOTO: FLYWOOD STUDIO