Klart med ass.tränare i J20

Nu är det klart med vem som kommer assistera Douglas Lögdal som tränare i J20. Det blir ett välbekant ansikte som började sin karriär i BoIS och sedan har varit i Wings och Töreboda. Vi hälsar Mathias Mörk välkommen tillbaks till Mariestad BoIS Hockey. När jag ringer upp honom för en intervju så befinner han sig i Danmark på lite semester men han tar sig givetvis tid för en intervju.

Börja med att presentera dig?

Mathias Mörk, 30 år, jobbar som elevassistent och deltidsbrandman.

Berätta lite om din hockeybakgrund.

Jag startade karriären i Mariestad, det blev hockeygym, J18 och J20 och sen gjorde jag tre säsonger i A-laget. Sedan tog jag mitt pick och pack och drog till Arlanda Wings där jag var i några månader. Sedan fick jag lite hemlängtan och flyttade hem och då blev det spel i Töreboda där jag var i 9 säsonger.

Nu är den egna karriären över då förstår jag.

Ja det är den. Kroppen har lite småskavanker som jag känner av och sen känner jag ingen riktig vilja att åstadkomma något längre med min egen hockeykarriär. Då är det bättre att ta en ny väg.

Jag förstår att suget för hockeyn som sådan har du inte tappat då du nu kommer gå in som ass.tränare i J20.

Jag älskar hockey och tycker det är skitkul. Att få lära ut och vara en del av ett lag det vet jag om att jag behöver och skulle sakna väldigt mycket om jag la av helt med allting.

Hur gick tankarna när du fick förfrågan av Johan Henriksson (junioransvarig) om att bli ass.tränare?

Det är väl alltid lite blandade känslor till att gå in i en ny roll. Men när man vet om att Henriksson är med och Douglas Lögdal som jag har spelat med så känner man sig trygg. Då kände jag att det var inga problem att tacka ja.

Nu gick J20 upp i Region Syd inför den här säsongen vilket kommer ställa en annan kravbild på killarna, vad känner du att du kan tillföra där?

Jag älskar smådetaljer extremt mycket. Hockeyn har tagit ett kliv där du behöver spela en fartfylld hockey med snabba pass. Jag har en liten förkärlek till spelskickliga backar som löser situationerna snabbt och enkelt. Det är såna saker jag kan hjälpa till med.

Har du och Dogge hunnit prata något med varandra än?

Vi pratade lite igår. Lite om hur helheten ska fungera och sånt där. Sedan ska vi ta ett större snack face to face nästa vecka. Då kan han presentera lite mer vad som komma skall och vad det är som gäller.

Dogge var med som ass.tränare förra säsongen så han känner grabbarna sedan innan. 

Jag har också koll på de flesta. Jag spelade ihop med vissa av dem som var utlånade till Töreboda förra säsongen. Några har jag nog till och med haft i skolan när de var små.

Är det en trygghet tycker du att känna de flesta innan?

Känner och känner gör jag väl inte men jag har ett ansikte på de flesta och det klart det gynnar i längden. Sedan är det så att man måste lära sig nya namn och bygga på nya relationer. Man ska vara en stöttepelare till dem och lära dem så mycket som möjligt. Bygga på relationerna känner jag kommer vara en stor del av mitt jobb så de känner jag trygga. De ska kunna prata med en om precis allting mellan himmel och jord, det behöver inte bara vara hockey.

Då tackar jag för att du tog dig tid med en intervju även om du är på semester och så ses vi framöver.

Tack själv! Det ska bli spännande denna säsongen!

av Susanna Johansson Media/Administration Junior/Ungdom

Foto: MariestadsTidningen 2019