David Nilsson tar över ansvaret för juniorerna

Mörrum Hockey har nu klart med sin nya juniororganisation. David Nilsson, 43, tar över som huvudansvarig juniortränare, efter ett framgångsrikt år i Olofström, där han förde upp J18-laget i högsta divisionen.

”Det här känns verkligen som ett viktigt nyförvärv och visar vilka höga ambitioner vi har med våra juniorer”, säger Simon Skog Peter i Mörrums sportgrupp.

David bor i Mörrum och har en lång och bred erfarenhet som spelare och ledare. David var faktiskt med och spelade upp Mörrum i Allsvenskan våren 2000. Han gjorde säsongen därpå 39 matcher i Sveriges näst högsta serie och fick möta lag som Rögle, Linköping och Oskarshamn.

”Vi behöver inte gå över ån efter vatten. Det finns otroligt mycket hockeykompetens runt omkring i kommunen”.

Assisterande j-tränare blir Pierre Blomgren och Niklas Eriksson. Ytterligare namn tillkommer.

När nu juniororganisationen är spikad, står det också klart att Fredrik Ekeflod och Simon Skog Peter blir nya assisterande coacher till Richard Melkersson.

”Det var viktigt att få ihop ledarstaben på ungdoms- och juniorsidan innan vi spikade A-lagsorganisationen. Vi är inne i ett viktigt skede, och har begränsat med ledarresurser. Vi måste säkerställa att vi har bra ledare hela vägen från hockeyskolan till A-laget”.

Foto: Martin Eriksson/Brahe Media (överst) och Pär-Magnus Ström