Tiondelar avgjorde HHC-golfen

I väntan på att försäsongen ska intensifieras spelade Hudik Hockey för åttonde gången den så kallade HHC-golfen på en blöt och tung bana vid Hudiksvalls Golfklubb. Nu hade man också turen att få spela hela dagen utan regn, men den senaste tidens oväder hade förstås påverkat banan.

Det som en gång började som en del av HHC:s team-building har med åren utvecklats till en dag där spelare och sponsorer träffas, trivs och spelar en fyrmanna-scramble där slutresultatet kanske inte är det viktigaste, men som garanterat blir ett diskussionsämne i omklädningsrummet en bra tid framåt…

Som vanligt var det Torbjörn Johansson som höll i trådarna och som placerade ribban på trivselnivå redan vid samlingen och uppropet. Representanter från 24 av Hudik Hockeys sponsorer fanns på plats och ur den nya spelartruppen var det bara en som inte hade möjlighet att delta.

– Det här är ett bra sätt för våra trogna sponsorer att få träffas och umgås med spelarna, som de för det mesta annars bara ser där ute på isen.

– Med det här kan vi betala tillbaka lite och visa tacksamhet för det stöd vi får, menade André Norman från Hudik Hockeys marknadsavdelning.

Det blev som vanligt en kamp om tiondelar av poäng där ute på banan och det var också till slut riktigt små marginaler som avgjorde mellan ”medaljörerna” på de tre första platserna.

Segern den här gången gick till Lag Filip Styrman från Team Stream tillsammans med Oliver Sundberg, Hälsinge Kök & Bad, Axel Svensson, Hälsinglands Sparbank och HHC:s ”poängmaskin” Christoffer Jansson. Den kvartetten landade efter 18 hål på 57,1 poäng.

På andra plats med 59,5 poäng kom Lag William Eckmyhl med Andreas Dahlström från Pentab, Kåge Larsgården och Thomas Gladh från Hudiksvalls Golfklubb.

”Bronsplatsen” tog Lag Alex Brännstam (nyförvärv och därmed också debutant i HHC-golfen) där också Hannes Lindström ingick tillsammans Felix Olsson från Visma/Wiking-gruppen och Kim Tikkanen från Hälsinglands Sparbank ingick. Det laget landade på 60,4 poäng.

Och naturligtvis hamnade de övriga nio lagen på fjärde plats…

Dagen avslutades med middag och prisutdelning i golfrestaurangen där det som vanligt serverades en utsökt måltid.

Stort tack Hudiksvalls Golfklubb och Golfkrogen Hudiksvall för en fantastisk dag!

Skribent: Lars-Gösta Larsson

Se film från dagen nedan.