Brynäs körde över Hudik Hockey

Lite snabbare, lite starkare – och mycket effektivare.

Så kan man sammanfatta säsongens första träningsmatch i Holmen Center när allsvenska Brynäs körde över – för dagen bortalaget – Hudik Hockey.

Segersiffrorna stannade vid 9–1 (4–0, 3–0, 2–1), men det ska genast sägas att så stor skillnad som åtta mål var det inte i matchen. Det märktes dock att det skiljer en division mellan lagen. Hudik Hockey skapade en hel del lägen utan att lyckas göra mål medan Brynäs gjorde mål på det mesta i den första perioden.

Redan efter 1.01 spräckte Brynäs nye lagkapten, Johan Larsson, nollan bakom Isak Johansson i HHC-målet. Alexander Bjurström hade ett bra läge att kvittera men Anders Lindbäck i Brynäsmålet höll tätt.

Det gjorde han även när lagkamraten Tyler Kelleher ådrog sig matchens första utvisning, och när Kelleher väl kom tillbaka på isen gjorde han nästan omgående 2–0.

Mindre än minuten senare kom även 3–0 när Linus Lindblom petade in en målvaktsretur och innan första perioden var över gjorde lettiske nyförvärvet Miks Indrasis sitt första mål i Brynäs-tröjan.

Hudik Hockey hade ett jätteläge att reducera i början av andra perioden men Lukas Enqvist sköt utanför i ett öppet läge, detta i spel fem mot fyra.

Strax därefter fick de 1343 åskådarna se en skillnad på tempot i skridskoåkningen då Theo Lindstein åkte rätt igenom Hudikförsvaret och gjorde 5–0.

Skillnad i effektivitet var det också i spel fem mot fyra. Efter två missade power play-lägen för Hudik Hockey behövde Brynäs bara knappa minuten på sig att göra mål i deras första numerära överläge, detta sedan Anton Rödin styrt in skottet från Johannes Kinnvall.

Strax därefter kom också 7–0 då Linus Lindblom utnyttjade Miks Indrasis läckra framspelning.

Två snabba mål – av Lindblom och Indrasis – i inledningen av tredje perioden ändrade ställningen till 9–0 och frågan var då om Brynäs skulle göra tvåsiffrigt.

Svaret blev nej, och i stället kunde Hudik Hockey göra säsongens första mål. I en tilltrasslad situation vid Lindbäcks mål hamnade pucken till slut inne i Brynäsmålet och Lucas Feuk blev säsongens första målskytt för Hudik Hockey.

Även om det fanns stora hål i försvarsarbetet och att effektiviteten framåt inte var den bästa så fanns det ändå en del positiva saker som Hudik Hockey kan ta med sig.

Skribent: Christer Stridh