Eric Winbergh lämnar Visby Roma, där Lucas Jidenius och Nils Bolin är två av nio nytillskott. FOTO: LEIF HELLERIN, ANDERS GUSTAFSSSON/FLYWOOD STUDIO

Nyttige forwarden lämnar Visby Roma: ”Satsa på sin civila karriär” * Nyförvärvets hyllning * SHL-motstånd i veckan

Eric Winbergh har gjort fem säsonger på ön för Visby Roma.

Fler blir det inte.

Den nyttige forwarden har flyttat hem till Stockholm.

– Han är klar med sin utbildning här på Gotland och har flyttat tillbaka för att satsa på sin civila karriär, säger sportchefen André Lundholm

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Best of 22/23 * Silly season-bilder

 

Visby Roma har haft stor spelaromsättning under våren och sommaren och sportchefen André Lundholm har laddat in nio nya spelare i truppen.

En av dom: Anton Johansson, 24, centern som återvänder till ön efter en stark säsong i Troja-Ljungby (32 poäng på totalt 49 matcher).

– Det känns superkul att vara tillbaka. Jag har saknat det, annars hade jag inte varit här. Det finns bra möjligheter att utvecklas både som spelare och person. Jag pratade lite med min agent efter säsongen och när Visby Roma kom på tal var det inte så mycket att fundera på. Här vet jag vad jag får och ”Säcken” (Hans Särkijärvi, coachen som går in på säsong fem i klubben) är en skicklig och erfaren tränare, säger han till sajten Hela Gotland. 

Forwardssidan var egentligen spikad, men nu kommer ett sent – och kanske lite oväntat – avhopp.

Eric Winbergh, 26, som värvades hösten 2019, har redan lämnat klubben och ön – trots att han hade kontrakt över 23/24.

– Ja, det stämmer att Eric lämnar och är kanske något vi inte har kommunicerat ut än. Han är klar med sin utbildning här på Gotland och har flyttat tillbaka för att satsa på sin civila karriär, säger sportchefen André Lundholm till Hela Gotland.

Winbergh gjorde 21 poäng på 35 seriematcher i fjol och har totalt levererat 123 poäng på 200 seriematcher i Hockeyettan.

– Han har tillhört en av våra sju-åtta ordinarie forwards genom de här åren som fått ganska mycket istid. En duktig spelare, men framför allt är det tråkigt att tappa en kille som varit här så länge, säger André Lundholm.

Visby Roma spelade första träningsmatchen i fredags (2–4 hemma mot allsvenska Tingsryd).

I veckan väntar ännu svettigare motstånd: tre SHL-lag i Svenska Spel Trophy.

– Det ska bara bli kul. Det är inte så ofta man får chansen att möta så tufft motstånd, säger forwarden Adam Harrysson Karlsson till Hela Gotland.

NYA SPELARE I VISBY ROMA:

Sebastian Andersson (mv, Grästorp)

Emil Grimlund (b, Oskarshamn J20)

Nils Bolin (f, Väsby)

Wille Bärehag (f, Köping)

Anton Johansson (f, Troja Ljungby)

Lucas Jidenius (f, Kallinge Ronneby)

Karl Påhlsson (f, Halmstad)

Melker Iversen (f, Halmstad)

Robin Liljekvist (b Boden)

VISBY ROMAS MATCHER I SVENSKA SPEL TROPHY:

22 augusti 19.00: Visby Roma–Frölunda

25 augusti 19.00: Visby Roma–Djurgården

26 augusti 11.00: Visby Roma–HV71

LÄS MER: Superguide för 23/24 * Spelschemat för grundserierna * Då startar Allettorna och Vårserierna * Datum för slutspelet

Priser och abonnemang – så här följer du DITT lag i Hockeyettan 23/24 * Nyhet: 500 kronor till din klubb för varje sålt årsabonnemang