ESK förlorar säsongspremiären med uddamålet

Enköping inkasserade en uddamålsförlust i onsdagskvällens försäsongspremiär hemma mot Vallentuna. 1-2 slutade matchen efter att ESK:s starka slutforcering inte gav önskat resultat.

För att vara en försäsongsmatch, och en tidig sådan dessutom, så bjöds det på förvånansvärt hård kamp mellan Enköping och Vallentuna på onsdagskvällen.

För hemmalagets del var de första tio minuterna i den första perioden inte något att skryta över, men ju längre in i matchen vi kom desto mer tog man för sig och bitvis såg det riktigt bra ut.

Samtidigt bjöd Vallentuna också upp till kamp. Stundtals var det heta känslor på isen och det syntes tydligt att det var två lag som ville vinna.

Hemmalaget stod som sagt för en bedrövlig start. Bara ett par minuter in i första kom också Vallentunas ledningsmål och det var i ärlighetens namn bud på ytterligare både ett och två mål i ett darrigt hemmaförsvar.

Ju mer vi kom in i perioden kom man dock spelmässigt ikapp gästerna och även om det var nära kvittering i en stark slutspurt av den första perioden, så dröjde det till inledningen av andra innan kvitteringen kom.

Viktor Mattsson vispade dit lagets första mål för säsongen bara 2,5 minuter in i mittenakten.

Perioden var i övrigt jämn med möjligen ett litet övertag till hemmalaget. Ett par riktigt vassa målchanser från hemmalaget blev dock resultatlösa efter att Vallentunamålvakten August Hedlund kommit upp stort och räddat.

Även den tredje perioden står ESK upp bra och skapar många chanser utan att få utdelning. Halvvägs in i tredje perioden är det istället Vallentuna som tar ledningen med 1-2, ett resultat som sedan står sig matchen ut.

Sista fem minuterna skapar ESK flera bra chanser och närmast var nog Daniel Andersson i slutminuten, men pucken ville inte in.

Sammanfattningsvis gör ESK en godkänd insats, bortsett från inledningen av den första perioden (vilket förvisso kom att bli matchavgörande, med facit i handen).

Med fjolårets förlustrad i minnet så svider det såklart med en ny förlust, men någon ”ko på isen” är det inte efter den här insatsen.


Träningsmatch, Bahcohallen 2023-08-23

ESK-Vallentuna 1-2  (0-1, 1-0, 0-1)

ESK:s målskytt: Viktor Mattsson