Johannes Nilsson lämnar Fredrik Mälbergs Huddinge med en månad kvar till seriepremiären. FOTO: LEIF HELLERIN/LASSE JANSSON

Huddinges tunga besked – toppvärvningen Johannes Nilsson slutar med en månad kvar till premiären * ”Tänkt att vara en drivande spelare”

Blytungt besked för Huddinge med bara en knapp månad kvar till seriepremiären.

Johannes Nilsson, 28, invärvad från Karlskrona HK i våras, väljer att avsluta karriären.

– Klart det är synd. Han var ju tänkt att vara en drivande spelare i det här unga laget med sin erfarenhet, säger Huddinges nygamle tränare Fredrik Mälberg.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM  * Coola listor * Höjdpunkter försäsongen

 

Johannes Nilsson värvades in till Huddinge i maj och skulle bli en toppförstärkning i laget.

Nilsson gjorde i fjol 25 poäng på 35 matcher för KHK och har gjort 189 poäng på 208 seriematcher i ligan. På meritlistan finns också två allsvenska säsonger med Väsby och Vita Hästen och en handfull SHL-matcher med Brynäs.

Men nu kommer alltså beskedet att han lägger av.

– Han berättade det förra veckan och ja, klart det är tråkigt och synd. Men Johannes har kommit fram till att han inte får ihop det med sitt nya jobb och den privata situationen. Han drog dessutom på sig ett ryggskott i somras och har haft det lite kämpigt. Mår man inte riktigt bra och inte får ihop det så blir det ju inget bra i slutändan och han kom till slut till en punkt där det fick vara nog, säger Huddinges nygamle tränare Fredrik Mälberg till hockeyettan.se.

Huddinge söker nu en ny forward – och letar också backar eftersom både August Skiöld, 20, och Doglas Dahling Barger, 22, går knäskadade.

* Hur länge blir de borta?

— August drog korsbandet i en match med Almtunas J20 tidigt i våras och han är nog inte redo förrän runt årsskiftet. Doglas kör rehab minst en månad till så kanske att han vara spelklar i oktober nån gång, säger Mälberg.

Mälberg, 47, gör nu sin tredje sejour i Huddinge som huvudtränare.

– Ja, det blev så. Jag ska väl ställa saker och ting tillbaka där de stod tidigare, säger han och skrattar.

Han fortsätter:

– Nejdå, men jag har ju varit borta från den här i nästan fyra år och det här är en helt ny resa med nya förutsättningar. Det känns både spännande och stimulerande. Vi har några 04-or och 05-or som är med och kör och tar för sig bra, säger han.

* Ja, annars är det inte många spelare kvar sen sist?

– Nej, det är väl en handfull. ”Björne” (Björn Jonason) såklart och Hälleström (Joakim) och Kalte (Anton) var ju med redan då och Runbjer (Filip) tog jag upp i A-laget då och samma med Carneholm (Robin). Men annars är det bara nya namn för mig.

Huddinge har varit på is i två veckor och spelar första träningsmatchen hemma mot Strömsbro på onsdag kväll.

* Vad vill du se då?

– Vi har tränat på is i två veckor och nött massa saker. Jag vill se att försvarspelet sitter i först hand och att uppspel och spelvändningar som vi jobbat med också är där. Att det finns fragment och embryo i det vi jobbar dagligen med.

* Uppdaterad version: Huddinge vann matchen mot Strömsbro med 3–1.

Text: PeO Larsson

LÄS MER: Superguide för 23/24 * Spelschemat för grundserierna * Då startar Allettorna och Vårserierna * Datum för slutspelet

Alex Ek, Dalens poängkung, är en av många nya i Huddinge. FOTO: MARCUS VILSON

FAKTA: NYA SPELARE I HUDDINGE 23/24

Oscar Fröberg, mv, Karlskrona

August Skiöld, b, Almtuna J20

Alex Ek, f, HC Dalen

Doglas Dahling Barger, b, Wings

Tobias Ahlén, f, Djurgården J20

Kasper Lindström, b, Malmö J20

Simon Hedlund, f, Strömsbro

Tom Sköld, f, Westfield State Univ

Robin Carneholm, f, Segeltorp

Andreas Rådberg, b, Kalix

Linus Lundberg, b, Borlänge

Priser och abonnemang – så här följer du DITT lag i Hockeyettan 23/24 * Nyhet: 500 kronor till din klubb för varje sålt årsabonnemang