Inför matchen: Brödernas/Väsby vs Wings HC Arlanda

Det har blivit dags för hemmadebut, när Brödernas/Väsby under onsdagskvällen spelar sin andra träningsmatch – och även det andra raka derbyt. Det första derbyt i fredags spelades ju på Sollentunas is, där Brödernas/Väsby endast på pappret var hemmalag. Men nu blir det alltså spel på hemmakär is när grannarna i norr, Wings HC, från Märsta kommer på besök.

De har precis som vi endast spelat en träningsmatch så här långt. Även den mot Sollentuna, då förlorade laget med 4-1. Det säger nog inte så mycket om Wings klass i år, då laget ställer upp med ett liknande lag som man gjorde under vårsäsongen, och då laget endast var två poäng från att spela hockeyallsvenskt kval.

Det är främst på målvaktssidan som laget renoverat – och kanske även uppgraderat. Båda målvakterna från fjolårssäsongen har lämnat. In har istället Marcus Johansson samt Oscar Leijon, som tillbringade förra säsongen i Kalix respektive Visby Roma, kommit. De är två stabila målvakter som säkerligen kommer att göra lagets defensiv lite starkare.

Rent offensivt hoppa nog klubben mycket på bröderna Pentler som anländer från Almtuna respektive Östersund. Oscar, som anländer från Jämtland, är det vassaste förvärvet och den spelare i hela truppen som är mest meriterad av alla, då han har hela 228 Hockeyallsvenska matcher på CV:t.

Två forna Väsbyspelare finner vi även i Sigtuna kommuns hockeystolthet, och det är Gustav Eurenius, som spelade i Väsby säsong 2020/2021, samt Tim Dackell, som ju var med i ett antal matcher i Väsby under fjolårssäsongen.

Brödernas/Väsby har fått några fler ispass i kroppen inför matchen på onsdag och det gör förhoppningsvis att tajmingen blivit aningen bättre sedan i fredags. Då var det lite si och så med den varan, men det är ju högst naturligt när man är så tidigt inne i säsongen.

Samtliga spelare tillgängliga till matchen förutom Joni Nikko, som anländer till Upplands Väsby först till helgen. Nu ser vi fram emot hemmapremiären i Renew Arena och hälsar alla hjärtligt välkomna till säsongens andra träningsmatch.

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Mikael Einarsson