Knapp förlust mot Östersund

Hudik Hockeys första träningsmatch slutade med storförlust mot HockeyAllsvenska Brynäs. När man under fredagskvällen mötte Östersund från samma serie var man betydligt närmare. Både resultatmässigt och spelmässigt. Matchen vann Östersund till slut med 5-3 (2-1, 2-1, 1-1).

Annars inleddes den andra träningsmatchen som den första, för det var hemmalaget Östersund som kom ut starkast och piggast och fick en 2-0 ledning inom matchens fem första minuter. Och tränare Filip Algeman var inte alls nöjd med starten av matchen.

– Vi startar matchen väldigt dåligt, vi är rent ut sagt bedrövliga första tio och tror att saker och ting ska gå av sig själv. Vi sa det, att nu är sommarlovet över och vi måste ta tag i den här säsongen på riktigt, sa Filip i TV-sändningen efter matchen.

Och andra delen av första perioden och resterande del av matchen blev bättre.

Stora delar var det Hudik Hockey som var det spelförande laget och att det skiljde en division mellan lagen syntes inte.

Lucas Feuk reducerade med drygt fyra minuter kvar av den första perioden genom att ta tillvara på en misslyckad Östersund-passning där Feuk sedan med ett kliniskt avslut hittade nät.

Kvitteringen skulle komma en bit in i den andra perioden när Christoffer Jansson tog tillvara på en ny slarvig Östersund-passning och även han visade klass på avslutet.

En femminutersutvisning på Karl Umegård gjorde att Östersund i slutet av den andra perioden kunde gå ifrån till 4-2 i en period som annars var fylld av utvisningar.

Sedan var det återigen Lucas Feuk, med sitt tredje HHC-mål på två matcher, som visade upp sitt fina skott och fick HHC närmare.

Men med utplockad målvakt kunde Östersund i stället sätta dit 5-3 vilket blev slutresultatet i en match som HHC ändå kan ta med sig mycket gott ifrån.

– Jag är nöjd med 50 minuter idag, vi möter ett HockeyAllsvenskt lag och vi står upp så pass bra. Jag tycker till och med vi stundtals är det bättre laget, och det spelförande laget. Vi vågar hålla i pucken och skickar ingenting i onödan, säger Filip Algeman.

Redan på onsdag väntar returmöte när Östersund kommer till Holmen Center. (Boka din biljett här)

Skribent: Mathias Berglund