Sandberg nollade Troja

Tobias Sandberg var inte nöjd med sin insats efter Skövdematchen, men tog verkligen revansch i gårdagens möte med Troja. Trots flera svåra lägen så var han omutlig och var med sin nola starkt bidragande till 2-0-segern mot det förväntade topplaget. 

Du hade att göra idag trots att det blev 2-0!

– Ja det var kul att få lite skott på sig komma in i det, det var skoj!

Utan att vara för kritisk så var det ändå en helt annan insats från dig idag än under gårdagen!

– Jo så var det absolut. Jag vet inte vad jag ska skylla på, men det är försäsong för alla, det tar ett tag att komma in i det. Så det var faktiskt bra att spela match två dagar i rad, så man fick komma in i det, även om man är trött nu. Skönt att få hitta puckarna mer och göra en bättre insats.

Man skulle kunna tro när du håller nollan att du fick agera ostört, men de var verkligen heta framför mål och skymde och så där…

– Ja jag fick många olika lägen mot mig idag, det var två-ettor, frilägen och skott från blå med skymning, så alla möjliga lägen så det var en perfekt försäsongsmatch för mig.

Var det någon räddning du var speciellt nöjd med?

– Alla som inte blir mål är man ju nöjd med, men det är ju viktigare räddningar när det står 0-0 så man håller oss kvar i matchen och då var det någon 2-1 i början av andra strax innan vi gör mål. Får de mål där så kan det bli en annan match liksom, så den kändes bra.

Du såg mer påkopplad ut, var du det?

– Ja jag var oerhört självkritisk efter matchen mot Skövde, jag tycker att jag ska ha alla målen. Sedan har jag väl lite svårt att ”koppla på” under försäsongsmatcher generellt, men jag kände att någonstans får ändå gränsen gå, så idag gav jag mig fan på att verkligen vara klar för match, och det märktes kanske även på att jag var arg på domaren och så där, det brukar jag vara när jag är som bäst. Gårdagen (läs förrgår) var jag inte alls nöjd med, det var för dåligt. Jag har inte kommit tillbaka för att spela av någon säsong, utan jag vill vara med och föra upp laget till allsvenskan och då måste man vara där varje dag. Men idag gör jag en väldigt mycket bättre match, och det känns bra.

Men även laget gör en bättre insats, eller hur?

– Jo absolut, jag tycker vi har bra kontroll på matchen. Vi skapar oerhört mycket lägen, jag vet inte hur många frilägen vi har, ”Jeppe” (Jesper Lindén) har väl 7-8 bara han, hade han hängt sina lägen hade matchen varit avgjord efter två perioder. Men vi gör mycket rätt. Ligger rätt i försvarsspelet, spelar bra boxplay på slutet, så det var mycket som var positivt.

Du var självkritisk efter Skövdematchen, men även försvarsspelet i övrigt såg inte alls lika vältajmat ut i den matchen som denna.

– Ja men det är försäsong måste man komma ihåg. Vi har nya spelare, nya femmor och nya saker vi ska göra på isen, och det tar ett tag att komma in i det, det är fullt naturligt. Jag tycker inte man kan kräva av oss att redan i andra matchen göra en tipp-topp-match heller. Men det kommer mer och mer och det fick vi kvitto på idag (läs igår). Det finns att bygga vidare på.

Kan det vara gött att spela match två dagar i rad så här tidigt för att komma in i det också?

– Ja lite så är det faktiskt, speciellt nu i början så man kommer in i det. Man får träna på en massa situationer, som att ligga under och plocka målvakten, och tvärtom att leda och lära sig stänga ner en match och spela på resultat.

Var ni lite möra i tredje perioden? För där tycker jag ändå att Troja kunde ta över matchen spelmässigt, eller är det mentalt?

– Man behöver inte göra lika mycket när man leder, det är de som måste göra två mål för att kvittera, och då försöker vi mer minimera deras lägen. Sedan kanske det blev lite väl defensivt i vissa lägen, men samtidigt är det bra att träna på det med. Att lägga ut puckarna i rätt läge, att få ner puckarna och jobba på dem, att inte tappa puck på fel ställen och så vidare. Så det var mycket som var bra.

Om du lyfter fram några spelare?

– Jeppe har en massa frilägen, några två mot ettor och det är han som gör båda målen, så det är klart att han måste lyftas fram. Han kunde gjort ännu mer för han gör en jättematch. Sedan tycker jag alla egentligen gör sin bästa match så här långt. Frick började som sjundeback men kommer in efter halva och gör det jättebra, Aronsson med. Nej det är många som gör det jättebra.

Ligger ni i fas där ni vill vara?

– Det tycker jag. Sedan önskar man att alla kunnat vara med för att få ihop laget, nu saknar vi några spelare vilket är synd. Men mycket ser som sagt var bra ut, boxplay och powerplay ser bra ut och det har vi inte ens tränat på. Sedan har vi dippar under matcherna givetvis, men det kommer man ha även under säsong sedan, det är sällan man kan spela perfekt i 60 minuter, men vi ligger ändå bra till tycker jag.

Nu väntar en returmatch mot Troja på onsdag, hur ska det bli med så snabb returmatch?

– Det ska bli kul, det är ett förväntat topplag så det är bra att mäta krafterna med dem- Vi har ett väldigt bra försäsongsmotstånd överlag, där vi ska möta Troja som ska vara ett topplag i södra, Borås ska vara det med, Skövde förväntat topplag i västra och Dalen med, så det är bra. Jag ser hellre det än att vi möter ett sämre lag från tvåan eller nåt och vinner med 8-1, då är det bättre med tuffa matcher där man får träna på alla delar av spelet.

För egen del då, ligger du i fas tycker du?

– Jag brukar alltid vara segstartad på säsongen. Det är ingen ursäkt så, men den här matchen var bra för självförtroendet så att jag känner att jag kan leverera den här säsongen med, så jag är väl på g nu i alla fall.

Av Krister Holm

Foto Anna Engström