Hugo Frylén nyförvärvet från Djurgården, visar glädje efter ett av målen mot KHK och Khalid Ibrahim skriker ut sin lycka efter straffavgörandet mot KRIF. FOTO: LEIF HELLERIN

Mörrums sköna knall – knäckte båda rivalerna i cupen * Tränaren: ”Vi ska vara väldigt ödmjuka, vi har mycket att jobba med”

Utdömda av många och ett ungt och oerfaret lag på isen. 

Men Mörrum Hockey kanske inte blir så tokiga ändå i vinter?

I helgen knäppte de båda rivalerna KHK och KRIF.

– Vi ska vara väldigt ödmjuka. Vi har mycket att jobba med. Det är unga killar som behöver tid, säger tränaren Richard Melkersson.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM  * Coola listor * Höjdpunkter försäsongen

 

Mörrum Hockey vann – lite överraskande får vi väl ändå säga? – helgens turnering Roger Björk Cup i Soft Center Arena.

De besegrade KHK med 3–2 på lördagen och följde upp med 2–1 (straffar) mot KRIF på söndagen och det unga, delvis nybyggda laget imponerade mot rivalerna från Blekinge.

Starkt det – med tanke på att det senaste åren försvunnit drösvis med rutin och erfarenhet från klubben som efter en tuff ekonomisk period har tänkt om och tvingats bygga ett lag utan de riktigt stora namnen.

Men några etablerade namn är såklart kvar.

Ett av dom är Khalid Ibrahim, 25, centern som går in på sin sjätte säsong i GoIS och som gjort över 200 matcher i ligan och blev matchvinnare mot KRIF på söndagen efter att ha satt sin straff efter en mållös förlängning. 

– Vi gör mycket bra grejer i det hårda jobbet, det är där vi har lagt mest fokus. Och sen har vi skickliga spelare som kan göra grejer offensivt, säger han till Blekingesport.

Nye tränaren Richard Melkersson, 47, som ersatte Thomas Engman mitt under förra säsongen och nu är huvudansvarig från start, var såklart både nöjd och stolt, men vill också tona ned cupsegern.

– Vi ska vara väldigt ödmjuka. Vi har mycket att jobba med. Det är unga killar som behöver tid. Men vi tränar väldigt hårt. Mycket fysik, säger han till Blekingesport.

Martin von Schoultz, 23, vaktade kassen på lördagen och unge dansken Louis Ivordsen fick chansen mot KRIF – och blev en av hjältarna i straffläggningen.

– Jag kom till Mörrum för att utvecklas. Martin är en fantastisk människa och kommer lära mig mycket, säger Ivordsen till Blekingesport.

Mörrum inleder seriespelet borta mot KRIF 29 september.

BILDEXTRA: Se Mörrums glädje här!

RESULTAT ROGER BJÖRK CUP:

KRIF–Karlskrona 0–4 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Karlskrona–Mörrum 2–3 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Mörrum-KRIF 2–1 (straffar) 

TV: Se Hugo Fryléns läckra mål mot KHK här!

Försäsongens spelschema hösten 2023 * Här är Hockeyettan-lagens träningsmatcher i augusti och september * Dom matcherna sänds * Resultat