ESK matchar mot stora seriefavoriten ikväll

Det vankas ett på förhand tufft motstånd för Enköping, när man ikväll beger sig till Renew Arena i Upplands-Väsby för träningsmatch mot Brödernas/Väsby.

För två säsonger sedan fick Väsby en sent inkommen plats i Hockeyallsvenskan men efter en turbulent säsong degraderades man direkt ned till ettan igen.

Ifjol var man med i kampen om de allsvenska platserna ända fram i slutomgångarna av den superjämna kvalserien, men det blev till slut Nybro som fick avancera uppåt.

Den här säsongen har förhandssnacket till stor del handlat om att Väsby med hhjäp av en storsponsor ska försöka återta platsen i allsvenskan.

Av spelarna med stjärnglans har man nu förlängt med Dick Axelsson, som dock inte anslutar till laget förrän vid jul, och även värvat in Fredrik Forsberg från Djurgården, en spelare som gjort 150 matcher i SHL med Leksand och dryga 200 matcher i Allsvenskan.

Utöver det finns såklart flera andra intressanta spelare och för att nämna några så gör det finska nyförvärvet Joni Nikko debut för Väsby i kvällens match. Finländaren har över 300 matcher i den finska högstaligan på sitt CV.

Väsby har spelat två matcher och vunnit båda.  Efter en knapp seger mot div 2-laget Sollentuna vann man senast med 4-2 mot Wings.

Enköping då? Hittills har det bara blivit en spelad match och det var 2-1-förlusten hemma mot Vallentuna för två veckor sedan.

Till kvällens match finns hela truppen tillgänglig och det pratas om ett rejält taggat gäng som ser fram emot att matcha mot ett tufft motstånd.

 

Väsby-ESK
Renew Arena, Väsby
Onsdag 6 sep kl 19

 

LÄS MER INFÖR MATCHEN:

Lokalsport.nu: —
Enköpings-Posten: ”Ikväll väntar favoriten borta”
Brödernas/Väsby: ”Inför matchen”

 

ESK:S TRÄNINGSMATCHER:

23 aug kl 19: ESK-Vallentuna  1-2

6 sep kl 19: Väsby-ESK

8 sep kl 19: Wings-ESK

13 sep kl 19: ESK-Surahammar

15 sep kl 19: Surahammar-ESK

20 sep kl 19: ESK-Väsby

22 sep kl 19: ESK-Wings

 

SÄSONGSKORT

Säsongskorten är släppta! Nu kan du reservera din favoritplats för hela säsongen. Läs mer >>