Islossning när Brödernas/Väsby tog ännu en seger

En stark mittakt låg bakom Brödernas/Väsby seger hemma mot Enköping. Laget vann med 7-3 efter att man gjort fem mål i den andra perioden och tog en bekväm seger i en annars ganska grinig tillställning med bland två utdelade matchstraff.

Fanns flera positiva delar i spelet ikväll. Framförallt en bra andraperiod där vi orsakar väldigt mycket skada genom att spela med tålamod och vinna lösa puckar, säger tränare Markus Odén.

Det blev en islossning i målskyttet när Brödernas/Väsby under mittakten gjorde fem mål efter en kraftig dominans ute på isen. Trycket sattes dock egentligen mot gästerna Enköpings SK redan efter nedsläpp. Lägen saknades inte men Enköping försökte vara tajta i egen zon och lyckades ganska så bra med det under den första perioden.

I mittakten lyckades de dock inte behålla sin skärpa fullt ut där de två inledande målen bar epitetet, egna misstag. Först i deras eget numerära överläge där Adam Falk frispelades och där han sedan med en skicklig dragning lurade bort målvakten och tog Brödernas/Väsby till ledningen.

När Fredrik Forsberg satte 2-0, var slarvet än mer flagrant från en Enköpingsback. Forsberg blev fri från egen blå och sedan var han iskall i friläget när han släppte pucken mitt i dragningen och in mellan benen på målvakten.

Det blev sedan startskottet på en vild offensiv från Brödernas/Väsby sida. Laget trivdes förträffligt ute på isen och det gjorde att även så att målen till slut droppade in. Christan Hägg blev tvåmålsskytt när han låg bakom såväl 3-0 som 4-0 och endast fyrtio sekunder efter det fjärde målet kom matchens kanon. Det signerades Sebastian Walfridsson som fick till en härlig träff där pucken seglade in i det bortre krysset. Ett minst sagt vackert debutmål från Walfridssons sida.

Med en femmålsledning i ryggen blev den sista perioden, fullt förståeligt, aningen avslagen. Spelarna i Brödernas/Väsby var inte riktigt påkopplade fullt ut i alla moment vilket ledde till att skärpan inte var vad den borde varit vid några tillfällen och det gav Enköping tre mål. Ett i ett friläge efter man slarvat mitt i egen zon. Det andra när laget spelade i numerärt underläge och det tredje efter passivt spel bakom egna kassen.

Tre mål på endast fem skott mot Linus Ryttar i den sista perioden kan man kalla för i princip maximal utdelning för Enköpings del. Brödernas/Väsby var inte alls lika effektiva men fortsatte i alla fall att skapa sig själva mållägen och gjorde till slut två mål. Ludvig Georgsson fick visa vilken fin bössa han besitter när han i numerärt överläge distinkt hittade bortre hörnet.

Henrik Rommel fick sedan avsluta målskyttet för kvällen här han efter en fin uppkörning lyckades hitta in bakom Enköpings målvakt. Men faktum var att målet först tilldömdes efter ett par minuters spel när linjedomaren påkallade huvuddomarens uppmärksamhet och berättade att pucken faktiskt var över mållinjen.

Sammanfattningsvis så visade Brödernas/Väsby upp fina tendenser i matchen och där man med intensivt spel, mycket skridskoåkning och fina kombinationer gjorde så att Enköping ganska så komfortabelt kunde besegras. Skotten 51-12 visar väl vilken dominans som hemmalaget hade det trycket avspeglades i princip under samtliga tre perioder.

Spelarmässigt vill jag ge några extra plus till Axel Olsson, Christian Hägg, Calle Åsell samt till Henrik Rommel som alla stod ut lite från mängden.