Klar seger för Hudik Hockey

Hudik Hockey svarade för en stark laginsats när man på fredagskvällen besegrade gästande Brödernas Väsby i försäsongens sista hemmamatch. Segersiffrorna skrevs till klara 4–0 (1–0, 0–0, 3–0).

Det ska genast sägas att det inte handlade om något skönspel i den här matchen. Första perioden präglades av en massa utvisningar och småbråk, där gästerna drog på sig flest tvåminutare.

Perioden bjöd också på ett mål och målskytt var nyförvärvet Lucas Feuk som gjorde mål för fjärde matchen i rad. Väsby har ett namnkunnigt lag men man skapade väldigt lite.

Den andra perioden blev mållös, en period där gästerna ändå hade sin bästa målchans i matchen då man tilldömdes ett straffslag. Men Adam Falks försök mot Isak Johansson var väldigt tamt och 1–0 stod sig även efter den andra perioden.

Den väntade anstormningen från Väsbys sida i den tredje perioden uteblev och som helhet hade Isak Johansson en väldigt lugn afton mellan stolparna. Linus Ryttar i gästernas mål hade desto mer att göra och han fick även släppa in några puckar under slutperioden där Hudik Hockey avgjorde med två mål inom loppet av 25 sekunder.

Först frispelades Jesper Wiberg av Philip Eriksén och Wiberg gjorde inget misstag. Strax därefter hittade Hannes Lindström fram med pucken till Lucas Feuk, och den före detta Väsby-spelaren såg till att bli tvåmålsskytt i matchen.

Det blev även 4–0 innan det hela var över och det var kvällens snyggaste mål där Filip Lander hade ett jätteläge att klippa till på en passning från Marcus Linderborg. Men Lander höll inne med skottet och i stället slog han en öppnande passning till Karl Umegård som inte hade några svårigheter att spika slutresultatet.

En stark match från Hudik Hockeys sida där man knappt släppte till någonting alls bakåt och framåt utnyttjade man de chanser man fick. Det gjorde att man kunde vinna den här prestigefyllda matchen mellan två lag som har siktet inställt på att gå så långt som möjligt den här säsongen.

För Hudiks del väntar nu två försäsongsmatcher på bortais, först mot Sundsvall på onsdag och sedan ett returmöte med Brödernas Väsby i Renew Arena nästa söndag.

Skribent: Christer Stridh