Platt fall i Hälsingland

Brödernas/Väsby fick ingen rolig kväll i Hudiksvall när man förlorade med 4-0. Det i en väldigt grinig match och där man stod upp bra i två perioder men föll ihop i den sista perioden då hemmalaget drog ifrån och dessutom gjorde tre mål.

Vi kommer inte upp i nivå på grund av mycket spel i numerärt underläge. Ska lägga till att spelarna i numerärt underläge gör det väldigt bra, säger tränare Markus Odén.

Det blev en riktigt stökig första akt mellan två lag som mest ägnade sig åt tuppfäktning ute på isen. Att det är en hel del prestige mellan två dessa lag gick inte att ta miste på. Det var hårda tag och mängder med utvisningar. Brödernas/Väsby drog på sig hela fem tvåminutare medan hemmalaget nöjde sig med tre.

Rent spelmässigt startade Brödernas/Väsby piggast och skapade sig ett par lägen redan efter lika många spelade minuter. Det när Carlqvist klev ner från sin backposition i offensiv zon och hotade och därefter gjorde Åsell detsamma efter en lurig styrning.

Men hemmalaget, mycket i kraft av flera numerära överlägen, fick längre tid i anfallszonen och skapade sig ett par lägen i just dessa. Några mål i dessa special teams fick de aldrig men istället tog de ledningen i matchens tolfte minut efter en spelvändning. Men faktum var att Brödernas/Väsby strax där innan var riktigt nära ett ledningsmål men sedan vände spelet och forna Väsbybekantingen Lucas Feuk gavs ett fint läge som han utnyttjade kliniskt och tryckte in pucken i Linus Ryttars vänstra kryss.

Det fortsatte att vara grinigt ute på isen även under mittakten och även i denna period var det Brödernas/Väsby som drabbades hårdast när man drog på sig fyra tvåminutare mot hemmalagets tre.

Men Hudiksvall drog även på sig en straff. Det efter att Calle Åsell snyggt hittat fram till en helt fri Adam Falk som precis när han skulle avsluta, blev bryskt avbruten. Det innebar ett gyllene kvitteringsläge där Falk fick äran att ta straffslaget. Något som han dock inte gjorde bättre än att målvakt Isak Johansson i Hudik ganska så enkelt kunde rädda.

På grund av alla utvisningar i matchen blev det ingen bra rytm i spelet. Sämst passade det Brödernas/Väsby som hade problem att hitta sitt spel och där väldigt många passningar inte hittade till rätt adress.

Än värre blev spelet i den sista och avslutande perioden även fast även den började ganska bra där Christian Hägg var framme och frestade med en styrning och därefter försökte trycka in en retur. Men det skulle visa sig bli ett av få anfall från Brödernas/Väsby som såg slutkörda ut och där Hudiksvall tog ett ganska klart grepp om matchen.

De fick längre och längre anfall och Brödernas/Väsby fick längre och längre byten vilket blev uttröttande. När kropparna och skallarna inte hängde med kom även misstagen. Spelarna blev desillusionerade och inom loppet av tjugoåtta sekunder spelade Hudiksvall till sig två frilägen vilka de skoningslöst utnyttjade.

Jesper Wiberg och så Lucas Feuk för andra gången för kvällen, blev frilägesskyttarna och sedan var i princip matchen över för Brödernas/Väsbys del. Spelet hackade och passningarna samt mottagningarna satte inte alls där de skulle och av bara farten kunde även Hudiksvall även sätta 4-0 efter att de broderat vackert i offensiv zon.

Matchen slutade sedan symptomatiskt med varsitt matchstraff och det satte punkt på en tillställning där skönspelet i stora delar lös med sin frånvaro men där tuppfäktningarna sken desto mer.

Sammanfattningsvis så kan man väl inte kalla insatsen uppe i Hälsingland som något steg framåt i försäsongsprocessen. Det enda som laget egentligen kan ta med sig är att man fick träna på spel i numerära underlägen vilket man å andra sidan gjorde väldigt bra eftersom man där höll hemmalaget mållösa.

Offensivt var det dock inte mycket som klickade utan istället väldigt ostämt så det finns en hel del att förbättra under de två veckor som återstår innan serien startar.

Plusbetyg ges ikväll till målvakt Linus Ryttar som gjorde en bra match trots fyra insläppta mål. Vidare stod backduon Daniel Carlqvist samt Sebastian Walfridsson för stabila insatser. Framåt var det duon Christian Hägg samt Calle Åsell som kändes fränast.