Svagt genrep av Brödernas/Väsby

Brödernas/Väsby fick ingen revansch mot Hudiksvall även fast matchen idag startade bra. Men trots ledning och till en början klart godkänt spel så vände Hudik på matchen. Sista halvan kontrollerade de och vann till slut genrepet med klara 5-1.

En aktiv första perioden med ett flertalet bra målchanser och mycket offensiv zontid. I andra och tredje perioden blir vi passiva. Vi får inte stopp i spelet vilket Hudiksvall utnyttjar, säger tränare Markus Odén.

Hudiksvall kom till matchen med två raka matcher utan att ha släppt in ett enda mål. Men i söndagsmötet höll de inte nollan mer än dryga fyra minuter innan Christian Hägg spräckte den med ett distinkt skott i krysset. Hela anfallet var snabbt och bra där Rasmus Sörgardt hittade fram till Henrik Rommel med en svepande lång passning och där Rommel sedan peggade upp för Hägg vars avslut blev läckert.

Så långt in i matchen var ledningen i sin ordning för Brödernas/Väsby som kom ut till matchen riktigt bra och höll klart i taktpinnen inledningsvis. Men Hudiksvall är ett skickligt lag och speciellt på att ställa om till snabba anfall med där till bra samspel mellan lagdelarna. Efter ett just sådant läge, som dock de fick lite till skänks eftersom domaren hamnade i vägen, så kom kvitteringen. Pucken studsade gästernas väg och sedan var de skickliga nog att hitta upp till en påfyllande back som visade prov på träffsäkerhet när han snärtade in 1-1 i Victor Olssons högre kryss.

Matchen jämnade sedan ut sig där båda lagen önskade ställa om till snabba anfall. Dessvärre för Brödernas/Väsbys del, så blev det gästerna som gjorde matchens nästa mål. Det efter att hemmalaget missat i ett flygande byte och där backen aldrig kom in förrän det var 1-2 på resulttavlan. Erik Aterius hamnade som sista man och hängde inte med en Hudikforward som blev fri och som sedan var kall i avslutet där han lade in pucken mellan benen på Victor Olsson.

Mittakten blev sett till hela perioden inte en speciellt bra sådan från Brödernas/Väsbys sida även fast man även inledde den piggt. Såväl Henrik Rommel, Christian Hägg som Joni Nikko hade varsina bra lägen men inga av dem överlistade Isak Johansson i Hudikkassen.

Så långt var spelet i perioden bra men efter att laget vaskade bort ett PP och där till släppte in 1-3 i samma överläge, så blev det därefter svajigt försvarsspel. Hudiksvall tog tag i matchen, fick de längre anfallen och sågade sig fram till klara lägen.

Victor Olsson fick helt klart jobba mest i kassen och gjorde det tillräckligt bra för att inte Hudik skulle dra iväg i målprotokollet för spelmässigt var det deras period.

I den sista perioden behövde Brödernas/Väsby jaga men kom aldrig riktigt loss. Det blev för många enmansaktioner och lagspelet tappades allt mer ju längre perioden led.

Hudiksvall fångade ganska enkelt upp spelet och fortsatte att vara giftiga i deras offensiva spel. I den femte minuten kom de fram i en snabb spelvändning, en mot en mot en. Därefter blev backen i Brödernas/Väsby slagen och så även Victor Olsson där avslutet var avigt och invid den första stolpen.

Det gjorde uppförsbacken än brantare för hemmalaget och trots att man fick chans att spela i tre numerära överlägen i perioden kom man aldrig närmare mål än en stolpträff av Ludvig Georgsson.

Istället kunde Hudiksvall spika slutresultatet till 1-5 efter att de med mindre än fem minuter kvar av matchen utnyttjat ett passivt spel i egen zon av Brödernas/Väsby.

Sammanfattningsvis så fick man inte alls de svar man hade önskat i detta genrep som i slutändan blev allt annat än bra. Laget började positivt men orkade inte hålla i och till slut blev det väldigt utspritt och chansartat där Hudiksvall till slut vann matchen ganska så klart.

Rent överlag var det ett svagt spelandes Brödernas/Väsby men plusbetyg ges ändå till Henrik Rommel som var den som hotade mest i anfallszon. På backsidan var även Sebastian Walfridsson stabil men på det stora hela är det väldigt få som kan känna sig nöjda efter en insats som denna.

Det enda positiva man kan säga efter en afton som denna är att ett dåligt genrep oftast betyder en bra premiär. Den devisen får vi hoppas håller och att premiären nu på lördag hemma mot Huddinge blir något helt annat än detta.