HHC-premiär med ”hemmadubbel”

Foto: Flywood Studio

I helgen drar Hockeyettan igång och för Hudik handlar det om en ”premiärdubbel” på hemmaplan mot Vännäs (lördag 16.00) och Clemensnäs (söndag 16.00).

– Ja, och vi känner oss beredda. Det har varit en lång försäsong och nu ska det bli kul att få spela om poäng igen, säger #29 Jesper Wiberg, som nu går in i sin femte säsong med Hudik där han så här långt har gjort över 100 mål i seriespel, playoff och kval och som redan har kontrakt med HHC även för nästa säsong.

Efter juniorspel i Huddinge och Timrå spelade Jesper Wiberg en säsong i ettan med vardera Tyringe och Lindlöven innan han inför säsongen 2019-20 kom till HHC, där han blivit en viktig poängmaskin.

– Jag tycker att vi har gjort en bra försäsong. Att vi inte hängde med Brynäs var nog inte så konstigt. Vi hade bara gjort kanske fem ispass innan matchen, men det blev ändå både lärorikt och roligt, menar Wiberg.

– Sedan började vi hitta lite spel i första matchen mot Östersund och därifrån har det fungerat bra både offensivt och defensivt. Nu ska vi bygga vidare på det här fram till Allettan, säger han.

Själv har Jesper Wiberg kanske gjort sin starkaste försäsong.

– Jag känner mig lite piggare och lättare i kroppen där jag har ”kapat” några kilon, så det ska bli spännande att gå in i seriespelet, menar han.

Att de tunga handledsskotten fortfarande är ett vasst vapen har vi också sett.

– Det där kan jag nog tacka min pappa för. Skottrampen som han byggde där hemma i Huddinge använde jag flitigt och det var där jag byggde upp det, berättar han.

Jesper Wiberg är en av tre HHC-spelare som just nu pendlar från Sundsvall till träningarna i Hudik fem eller oftast sex dagar i veckan. Tillsammans med #43 William Eckmyhl och #92 Filip Sjöberg blir det närmare en timme i bilen i vardera riktningen. Om man räknar med att hockeysäsongen kan bli upp emot 40 veckor lång från första samlingen till sista matchen i en eventuell kvalserie, så reser den här trion en bit över 3000 mil – bara till och från träningen…!!

– Alla pratar om det där. Men det är inte så jobbigt som det låter. Den där tiden i bilen använder vi för att prata om olika saker och på hemresan blir det lite av en nedvarvning. Jag har en kompis som spelar i en Stockholms-klubb och han har längre tid från dörr till dörr än vad vi har, konstaterar Jesper Wiberg.

Vilken skillnad på spelidén kan hemmapubliken se jämfört med förra säsongen?

– Det är inte så stora förändringar där. Det är klart att en ny tränare vill sätta lite prägel på spelet och vi kommer nog att försöka ”vårda pucken” lite mer nu. Samtidigt kommer vi kanske att våga lite mer i det offensiva spelet, berättar HHC-forwarden.

– Och så har vi fått in spelare som kan göra skillnad, så jag tycker att det ser riktigt bra ut.

Själv ser han fram emot seriestarten – och möjligheten att få fortsätta bidra i målprotokollet.

– Absolut. Det är en förbaskat skön känsla att trycka in pucken i målet, understryker Jesper Wiberg inför sin femte säsong i Holmen center.

Köp din biljett till helgens hemmamatcher här.

Skribent: Lars-Gösta Larsson