Elias Lindström inför seriepremiären

Äntligen har det blivit dags för seriepremiär i Hockeyettan. Efter snart tio års frånvaro är Falun tillbaka i tredje högstaligan. För att fira detta blir det en roadtrip till Tranås under söndagen! Ungefär 40 mil ner i landet.
– Det kommer nog bli en spännande match med hög fart där båda lagen vill visa upp sig, säger Elias Lindström.

Tranås är ett favorittippat lag i serien, samtidigt som Falun har hamnat på den andra sidan. Det är givetvis många spelare som vill motbevisa detta. ”Ingenting är omöjligt på fortet”, som ordspråket lyder. Någon som är taggad på morgondagens möte är nyförvärvet Elias Lindström! Han spenderade föregående säsong i Örnsköldsviks HF och har sett skarp ut under försäsongen.

Först och främst, välkommen till Falun! Hur trivs du i staden?
– Tack så mycket! Jag trivs otroligt bra i staden och det är väldigt hemtrevligt här. Alla har varit väldigt trevliga och välkomnande, vilket har varit mycket positivt.
Har du varit ner i vår kära gruva än?
– Däremot har jag dessvärre inte hunnit ner i gruvan ännu, men det ska vi se till att ändra på.

”Spännande match”

Tranås borta står alltså på agendan i premiäromgången. Hemmalaget har spelat i både Allsvenskan och Hockeyettan de senaste 30 åren, med flertalet kval uppåt på senare år. Det är ett rutinerat lag på andra sidan isen från Falu IF. Så detta blir givetvis en het match i premiäromgången!
– Tranås är ett bra lag och är topptippade och vi kommer definitivt inte vika ner oss, så det kommer nog bli en spännande match med hög fart där båda lagen vill visa upp sig.

”Bygga vidare”

Falu IF inledde försäsongen ganska slarvigt. Fast ju längre tiden gick såg man ett starkare spel sätta sig. Speciellt under de två sista matcherna – närmare bestämt mot Linden och Sundsvall, där förstnämnda slutade i en uddamålsvinst för FIFen, även om fler mål fanns i luften. Matchen mot Sundsvall var däremot inte heller fy skam. Stundvis fick man till ett etablerat spel, även om motståndet var starka – överlag en relativt jämn historia som slutade 0-3 till gästerna från Medelpad.
Vad vill du att ni ta med er från försäsongen?
– Vi ska fortsätta bygga vidare på det vi presterat de senaste matcherna och framförallt ska vi ta med oss all den energi och go vi har i laget.
– Alla jobbar och sliter för varandra och ska kriga för hela staden.

Något sista ord till alla läsare?
– Hoppas alla är lika taggade som oss att säsongen äntligen drar igång och att ni kommer ner till hallen med erat stöd. Så ska vi se till att göra allt för att detta ska bli en spännande säsong. Framåt FIFen!

Sändningen för matchen hittar ni på Hockeyettan Live eller Falu-Kuriren. Pucken släpper 16.00 i Stiga Arena, Tranås.

Bild: Andreas Olsen