Inga problem mot nykomlingen

Premiärhelgen av HockeyEttan är klar och för Hudik Hockeys del slutade den med sex poäng. Lördagens 6–2 mot Vännäs följdes upp med en lika klar seger mot nykomlingen Clemensnäs på söndagen där segersiffrorna skrevs till 4–0 (1–0, 2–0, 1–0).

Hudik Hockey ska vara ett topplag i norra serien och det finns ingenting som tyder på något annat efter helgens dubbla hemmamatcher, matcher som följde i samma mönster. Det var hemmalaget som tog kommandot i båda matcherna, och där Jesper Wiberg gjorde matchens första mål båda dagarna. Skillnaden var bara den att ledningsmålet mot Clemensnäs kom mycket snabbare (2.21).

Wibergs mål blev dock periodens enda.

HHC fick börja andra perioden i numerärt överläge, och det var ett överläge som man utnyttjade fram till 2–0. Alexander Bjurström avslutade ett bra power play-spel genom att dundra in andra målet bakom gästernas bästa spelare, målvakten William Wikström.

Bjurström låg också bakom nästa hemmamål då han – och Christoffer Jansson – kom helt ren mot Wikström. Den här gången var det Jansson som var sist på pucken.

Clemensnäs, som kom till match med en 0–3-förlust mot Strömsbro på lördagen, började bli alltmer stillastående i försvarsspelet och hemmadominansen var nästan total.

Men precis som Vännäs tappade hemmaspelarna skärpan emellanåt och bjöd då gästerna på några riktigt bra chanser, men Isak Johansson gjorde det han skulle, det vill säga, räddade puckarna.

Jesper Wiberg, som inledde målskyttet, fick också avsluta det när han snyggt rann igenom Clemensnäs försvarslinje och satte 4–0.

HHC fick även chansen att spela i ett fem minuter långt power play (matchstraff på Daniel Boman) men närmare än en stolpträff och en ribbträff kom man inte.

Man fick också försvara sig tre mot fem under en och en halv minut och det gjorde man mycket bra, så bra att Isak Johansson fick hålla nollan.

HHC spelade utan Henrik Olsén (spelade inte i lördags heller) och Filip Lander (åkte på en rejäl propp mot Vännäs). Om de är tillbaka på onsdag då laget spelar nästa match återstår att se, då väntar match mot Sundsvall borta.

Skribent: Christer Stridh