BOR – DAL  (2-6) (swehockey.se)

Under söndagen så var det dags för årets premiär i Hockeyettan Västra säsongen 2023/2024 för Borlänge Hockey som tog emot HC Dalen inför 674 åskådare.

BHF som under försäsongen blandat och gett lite i resultaten med detta unga lag man förfogar över. Med endast 1 spelare född på 90-talet så innehar man en av Hockeyettans yngsta trupper.

HC Dalen som inte är någon ny bekantskap för BHF utan spelat till och från nu under ett par säsonger i samma serie.

Hemmalaget öppnade piggt men man såg i den första perioden den lite valpighet som ett ungt lag gör. Lite för naiva då man gick bort sig ett par gånger och mot lag som HC Dalen straffar sådant sig.

Förra årets BHF spelare Charles Eklund som lämnade BHF för just HC Dalen spräckte målnollan i matchen efter 4.30 bakom Oliver Norgren som fick chansen i BHFs kasse.

När hemmalagets Olle Blank tog matchens första utvisning kunde gästerna utöka till 0-2 efter en fantastiskt fin passning som lurade hela BHF försvaret och Erik Thorwalls gavs öppet mål.

Med 2 snabba mål i slutskedet av perioden kunde HC Dalen så gott som avgöra matchen då man gick ifrån till 0-4 trots att BHF vann skotten med 15-10.

Inför andra perioden gjorde BHF ett målvaktsbyte och in kom istället Emil Ranehamn.

Han kunde från sin position se Casper Östberg göra BHFs första mål för säsongen när han styrde in reduceringen till 1-4 drygt halvvägs in i perioden. BHF fick sedan ett matchstraff som man klarade av att döda av på ett bra sätt.

Uppförsbacken från den första perioden var för tuff för BHF att göra något åt trots att man åtminstone gav allt för att försöka äta sig ikapp.

Men 6 minuter in i slutakten släcktes definitivt hoppet när Dalen gjorde 1-5 och strax därpå även 1-6.

BHF fick kanske inte sista ordet men ändå sista målet när Adam Bäckehag pricksköt in slutresultatet till 2-6 i slutet av matchen.

skott totalt 34-33

utvisningar BHF 2×2 1×5 1×20 Dalen 5×2

domare Calle Green-Lilja

Resultat och tabell: Hockeyettan Västra | stats.swehockey.se

En tuff start för BHF som förrlorade matchen redan i den första perioden mot ett starkt HC Dalen som skall vara en av toppkonkurrenterna i den västra serien. Ett nytt och ungt BHF som behöver bygga det här laget under säsongen som lider.

Man har i nästa match bortaplan mot Lindlöven under onsdagskvällen. På söndag återvänder man sedan hem igen när Skövde IK gästar Borlänge ishall.