Inför matchen: Segeltorps IF vs Brödernas/Väsby – ”Vi har mötts en hel del på uppfarten hemma, så jag har några idéer om hur jag ska ta mig förbi”

Efter en härlig premiär, fullsmockad med publik så väntar en helt annan atmosfär denna onsdagskväll med lite andra förutsättningar för Brödernas/Väsby man åker till Huddinge och i Segeltorpshallen tar sig an Segeltorps IF.

Där väntar ett hemmalag som av alla ”förståsigpåare” tippats som stryklaget nummer ett i Hockeyettan Östra. Men av det såg man inte speciellt mycket när laget i helgen pressade Visby-Roma på hemmais där laget hämtade ikapp ett 0-3 underläge till 3-3 innan gotlänningarna mot slutet ändå gick ifrån och vann med 5-3. Men laget visade där och då att de i sina bästa stunder kan spela riktigt bra hockey så ett varningens finger är höjt.

Andralaget från Huddinge kommun – för visst måste man väl hålla Huddinge IK som nummer ett – ställer ett väldigt ungt lag på benen denna säsong. Medelåldern är inte mer än 20,6 år i snitt på spelarna och det innebär att de spelar väldigt respektlöst. Att spelet präglas av ungdomlig entusiasm är ingen överdrift för det är lite så det sett ut i de två matcher de spelat mot Visby-Roma.

Något annat som kännetecknat gänget är att målvaktsspelet varit snudd på lysande. Mike Sjöberg som är ny målvakt i föreningen inför säsongen, har nästan stängt igen sin målvaktsbutik och har endast släppt in sju mål på nittiofem skott vilket ger en räddningsprocent på hela 92,63%. Det är klart att hans målvaktsspel säkert gjort sitt för att laget rent resultatmässigt spelade jämnt med Visby-Roma under premiärhelgen.

Segeltorp har som sagt ett väldigt ungt lag och en av de unga spelarna finner vi i forwarden William Georgsson, tjugo år ung. På efternamnet kan ni förstå att han är släkt med en spelare i Brödernas/Väsby i form av Ludvig. Och det är faktiskt så att William är lillebror och detta blir första gången någonsin som han möter såväl Brödernas/Väsby som sin storebror på en hockeyrink. Vad han säger kring det och vad han tror om onsdagsmatchen kan ni bland annat läsa om enligt nedan.

Hej William! Eran premiär är avklarad och i helgen blev såväl en borta- som hemmamatch mot Visby-Roma som för er del innebar två förluster. Hur skulle du vilja summera helgen?

-Tjena! Jo, precis, det blev två förluster men mot ett bra lag och jag tycker vi gjorde bra båda matcherna trots förlusterna. Nere på Gotland var Visby det bättre laget mycket beroende på att vi tog alltför många utvisningar. På hemmaplan hämtade vi upp ett 0-3 underläge till 3-3, men blev återigen straffade med en man mindre och sedan satte dem 5-3 i öppen kasse. Med lite mer flyt hade vi vunnit den. Överlag en lärorik helg med mycket positivt att med sig kommande vecka.

Det känns ändå som att ni har stretat på väldigt bra mot ett bra motstånd. Vad tycker du framför allt att ni har gjort bra under dessa två matcher?

-Jag tycker vi tar steg hela tiden. Vi är ett ungt lag och framför allt tycker jag att vi börjar lära oss det enkla spelet när det behövs. under matcherna mot Visby tycker jag att vi höll oss bra till gameplan och det vi tränat och jobbat på under försäsongen.

För din del innebär denna säsong en seniordebut på riktigt eftersom det inte blev så många matcher under fjolåret. Hur tycker du omställningen är mot juniorhockeyn?

-Jag tycker den största omställningen är framförallt det fysiska spelet. Alla är mycket större och starkare och har kanske lite mer ”fula” knep för sig. Juniorhockeyn går ganska fort men är samtidigt mycket snällare och det smäller inte alls lika hårt där.

På onsdag möter du bland annat din storebror Ludvig. Är det första gången ni möts inom hockeyn och om du kommer i en mot en situation mot honom, vad har du då för en plan att ta dig förbi honom?

-Ja, det är första gången vi möts och det ska bli väldigt kul att möta honom. Vi har ju dock mötts en hel del på uppfarten hemma, så jag har några idéer om hur jag ska ta mig förbi honom. Han är ju något större än vad jag är, men han kommer få passa sig ändå!

Vad tror du annars väntar er när Brödernas/Väsby kommer på besök?

-Jag har sett en träningsmatch och var även och kollade er premiär mot Huddinge, och jag tror att vi kan förvänta oss ett Brödernas/Väsby med hög fart och även en del fysiskt spel.

När ni nu redan mött ett toppgäng. Vad tror du blir er gameplan i matchen?

-Vi kommer fortsätta försöka hålla oss till grunderna och det som vi tränat på under försäsongen

Ni har väldigt ungt lag med ganska många debutanter. Men vilka tycker du varit heta på sistone i ditt gäng som du tycker att vi som kikar på matchen ska kolla in lite extra?

-Ja, vi är ett väldigt ungt lag, men med mycket potential och skicklighet. Jag tycker att det är många som tagit stora steg redan nu. Skall jag nämna någon som varit lite extra het är det vår målvakt Mike.

Slutligen William, vågar du dig på något tips i matchen och vad kommer att känneteckna ditt gäng på onsdag?

-Vi vet att det kommer bli en tuff match och att Brödernas/Väsby är ett bra lag, men det är vi också. Jag tror att vi vinner matchen med 3-2 på overtime. Vi kommer vara riktigt taggade och ge allt för varandra.

// # 67 William Georgsson – Segeltorps IF

Brödernas/Väsby har fortsatt matchtruppen intakt sånär som på avstängda Filip Rydström som är avstängd i ytterligare fem matcher. Förhoppningsvis kan laget nu ta vid sitt spel från i premiären och visa att gammal är äldst eftersom det faktiskt är seriens mest rutinerade lag som möter seriens yngsta gäng ute i Segeltorp.

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Bror Rosenback