Kalix tog en poäng i Kiruna

Kalix får med sig en poäng efter en stark avslutning i tredje perioden när man gick från 4-1 när det var sex och en halv minut kvar av matchen till 4-4. Efterföljande sudden blev mållös och sen kunde Kiruna vinna på straffar. Slutresultat 5-4 (1-0, 1-1, 2-3, 0-0, 2-1)

Första perioden handlade mycket om Kalix de första 10 minuterna sen gick man ner sig lite grand. Efter Kirunas tidiga mål i andra perioden dominerade Kalix resterande del av perioden och det var Kirunas målvakt som höll kvar dom i matchen. Tredje perioden var lite svängig med två Kiruna mål första 10 och sen kom Kalix otroliga avslutning av perioden med tre mål.

Tränare Robert Bergdahl gjorde en snabb analys av matchen.

Han var nöjd med första perioden, speciellt de första 10 minuterna. Andra halvlek var riktigt bra efter Kirunas mål och då pressades Kiruna tillbaka. Tredje perioden blev lite för mycket fram och tillbaka men han var otroligt nöjd med avslutningen av perioden. I sudden har vi ett friläge som hade kunnat innebära två poäng. Men med tanke på att vi ligger under med 3 mål när det är drygt sex minuter kvar får man vara nöjd med en poäng.

42.01 2 minuter Willy Halmkrona KIF

2 minuter Liam Lundberg KHC

50.07 4-1 Jesper Landström ass. Hugo Alatalo, William Palovaara

53.37 4-2 Liam Lundberg ass. Nicholas Pryce, Mack Keryluck