Emil Johansson inför hemmapremiären

Då var säsongspremiären avklarad, även om det inte gick som planerat. Tranås vann söndagens möte med hela 10-1. Nu väntar hemmapremiär mot Mjölby på onsdag.
– Vi blev lite små och ängsliga när vi började tappa spelet, säger Emil Johansson.

Vad som på förhand såg ut att bli en tuff men spännande strid, blev en tråkig start för Falu IF. Man åkte 40 mil söderut under söndagen med ett relativt intakt lag, trots liten frånvaro. Redan från start visade Tranås varför man var det starkare laget. Philip Aldenrud fick mycket att göra i mål och motade hela 24 skott under första tjugo minuterna.

Det var ett Falu IF som hade extremt svårt att etablera något spel på den offensiva planhalvan, och var så gott som fastklistrade i egen zon. De få gånger man lyckades vända spelet så stängde Tranås tunga backar igen omgående. 2-0 i baken efter en period var att komma lindrigt undan. Efter 4-0 i andra perioden utgick tyvärr Philip Aldenrud på grund av skada, och debuterande Isac Lindqvist fick ingen enkel uppgift. 10-1 landade slutresultatet på, efter att Melwin Thorsson tryckt in ett snyggt reduceringsmål á 7-1 på friläge.

”Lyckades aldrig stoppa blödningen”

Under försäsongen var man både fram och tillbaka, men mot slutet började ett fint grundspel sätta sig. Däremot kände man inte igen spelet från försäsongen här, utan det var snarare litet och tillbakadraget.
Det kanske är svårt att peka på något speciellt i ett platt fall som detta, även om Tranås för visso spelade skickligt.
– Jag tycker vi gör det bra de första sju-åtta minuterna och håller Tranås på utsidan. Vi släpper inte till några större farliga chanser.
– Sedan blir vi lite små och ängsliga när vi börjar tappa spelet, och släpper därefter in några puckar. Vi lyckades aldrig stoppa blödningen.

Vad kan spelskillnaden från tidigare matcher bero på?
– När vi släppte in några snabba puckar och Philip klev av på grund av skada så tror jag vi blev lite stressade, uppjagade och kanske inte vågade ute på isen. Snarare lite rädda för att göra misstag.
– Det satte nog fast sig mentalt och försvårade för oss att spela vårt spel.

”Komma ut hårt”

Motståndet för hemmapremiären är likaså nykomlingarna Mjölby HC. Gästerna stod för en klart godkänd insats mot Skövde senast, där man föll med 2-4. Nu är det med andra ord dags för FIFens första hemmamatch i Hockeyettan på nästan tio år. Som av en slump råkar det också vara den säsongen MHC spelade i tredje högstaligan senast. Snacka om sammanträffande!

Vad vet ni om Mjölby HC?
– De är nykomlingar precis som oss, och vill visa alla hockeyexperter att de inte vill vara i botten av serien. Vilket betyder att de kommer komma ut hårt och sätta hård press från start. Sedan finns det absolut några skickliga spelare vi behöver få stopp på.

Har ni skruvat på något speciellt inför denna match?
– Det lämnar jag osagt. 😉

Vi hoppas givetvis på en trevlig inramning i Lugnets Ishall ikväll. Sprid ordet, för nu spelas det Hockeyettan-hockey i Falun efter snart tio års frånvaro! Tillsammans gör vi detta.

Biljetter hittar ni här.

Sändningen för matchen hittar ni på Hockeyettan Live eller Falu-Kuriren. Pucken släpper 19.00 i Lugnets Ishall, Falun.

Bild: Smedjebacken HC