Seger i hemmapremiären efter straffar

Äntligen första matchen på hemmaplan inför vår härliga publik. Känslan var att många ville visa upp sig och starten på matchen blev för vår del lite stressad, vilket gör att Kalix tar kommandot i början. Drygt 7 minuter in i perioden gör vi ett bra byte där vi vinner närkamper i anfallszon och det slutar med en styrning i mål av Marcus Runnkvist efter skott av Eddie Ahlmark. Efter målet så släpper nervositeten och KIF tar över matchbilden perioden ut.
Skottstatistik 12-5.

2:a perioden börjar bra för KIFs del. Efter 2.05 gör Felix Fjällkeborn 2-0. Efter 8.53 får KIF ett läge att göra 3-0 i powerplay men det slutar med slarv på offensiv blå, friläge och 2-1. Resten av perioden faller KIF ifrån sin gameplan och låter Kalix styra tillställningen.
Skottstatistik 11-15

3:e perioden börjar perfekt för vår del. Redan efter 1.54 utökas ledningen till 3-1 av Emil Pettersson och efter en spelvändning efter 10 minuter gör Jesper Landström 4-1. Där och då trodde nog de flesta att det skulle bli 3 poäng till hemmalaget. Men det går snabbt i hockey!
Kalix gör 4-2, 4-3 när vi har en utvisad och 4-4 med 49 sekunder kvar av perioden. Match igen!
Inga fler mål faller inom 60 minuter och nu ska det spelas om extra poängen.
Skottstatistik 14-9

I förlängningen så skapas det målchanser åt bägge håll och målvakterna får visa sig från sin bästa sida. Inga mål i förlängningen och matchen avgörs på straffar.
Skottstatistik 6-3

I straffläggningen lyckas Kalix Mack Keryluck skjuta ett mål men det räcker inte då både Felix Morozov och Jakob Hansson Geidon snyggt dribblar bort, den i övrigt utmärkta, Anton Hjalmarsson i Kalixmålet.

5-4 till KIF!

***
Henrik Sahlin efter matchen.

Tyvärr kan vi inte bjuda vår fina publik på en bättre match, svag insats. Press spelet funkar inte alls sett över 60 min, vi spelar en och en. Spelet med puck väldigt upp och ner. Men det positiva är att när vi vänder spelet som vi vill så funkar det varje gång. Kalix lyckas inte bryta ett enda uppspel/ vändning under hela matchen när vi tar dom åkningarna vi tränar på och flyttar pucken dit vi vill. Samma med vårat press spel, Kalix spelar sig inte ur zonen en enda gång på hela matchen när vi pressar 5 man samlat. Vi måste vara mer konsekventa över 60 min. 2 p är bättre än 0, men sämre än 3. Kul att publiken fick se två högklassiga straffar.