Melwin Thorsson inför Forshaga borta

Under lördagen väntar ett roligt möte mot Forshaga IF nere i Värmland. FIFen hoppas givetvis på en roligare tillställning än sist man var där, i våras.
– Det kommer definitivt bli heta känslor imorgon med tanke på att Forshaga fick skratta förra mötet, säger Melwin Thorsson.


Det blev en blytung förlust för FIFen under onsdagens match mot Mjölby HC. Falun ledde matchen i inte ens två minuter i andra perioden innan Mjölby kvitterade. Matchen stod länge och vägde i och med likaläget på 2-2, men med knappt tre minuter kvar fick gästerna in pucken och satte sista i tom kasse. Slutresultatet blev 2-4.

Bortsett från detta var det riktigt bra inramning på matchen. Dessvärre reflekterade inte matchtempot draget på läktaren.

– Jag tycker vi gör en helt okej match ändå, men det är lite för enkla misstag på målen vi släpper in. Ett steg framåt från Tranås-matchen absolut.
– Mjölby gjorde det avgörande målet denna gång. Fast jag tycker nog att vi hade kunnat fått in ett-två mål innan det på alla chanser vi hade.

”Godlund’s Corner”

Det var mycket känslor på isen inledningsvis. Flera gruffsituationer och hårda tacklingar delades ut. Var det möjligtvis stämningen i Lugnets Ishall som bidrog till detta? Bortsett från ett intro som tråkigt nog uteblev då någon stulit både elcentral och skarvsladd. Publiksiffran landade trots allt på hela 658 personer och Godlund’s Corner öste på för fullt.
– Absolut! Det Godlund’s Corner har skapat är helt magiskt, trycket de har fått till på läktaren ger oss alla en extra skjuts på skridskorna.

Ni ligger i offensiv zon under långa anfall flera gånger om, men får aldrig till speciellt vassa målchanser. Vad kan det bero på?
– Bra fråga. Jag tycker vi skapade en del målchanser, men vi hade inte studsarna med oss den här gången.

Stämningen på hemmaplan. Går det nästan att ta på den?
– Vi är starka på hemmaplan med allt stöd vi har runt om oss, så det är alltid roligare att spela på Lugnet än någon annanstans.

”Heta känslor imorgon”

Imorgon stundar Forshaga borta, som också har två raka förluster i bagaget. De förlorade senast mot Tranås med 3-4 i en relativt jämn match.
Ni var faktiskt till Ängevi Ishall (Forshaga) så sent som i april. Närmare bestämt i kvalserien till Hockeyettan, och då vann motståndet med 1-2. Tror du det kommer uppstå lite déjà vu när ni äntrar isen?
– Det kommer definitivt bli heta känslor imorgon med tanke på att Forshaga fick skratta förra mötet, men vi kommer mer taggade än någonsin och är redo för revansch.

Förlust då, vinst nu? Det återstår att se!

Sändningen för matchen hittar ni på Hockeyettan Live eller Falu-Kuriren. Pucken släpper 16.00 i Ängevi Ishall, Forshaga.