Röster efter segern mot Lindlöven

Det har varit olika matchvinnare i alla tre Boismatcher så här långt, igår var det Ludwig Wistén som klev fram och gjorde två mål och ett assist i 3-1-segern. Men vi hade även en målvakt som stod för en matchavgörande insats. Isac Ohlsson räddade helt öppet mål efter en monsterräddning i slutminuterna vilket gjorde att Bois kunde behålla sin 2-1-ledning som sedan blev 3-1 i tom kasse. Det var därför naturligt att välja dessa två som intervjuobjekt efter matchen.

Ludwig Wistén: 3-1-seger idag, men det satt rätt hårt åt, eller hur?

– Jo de var tuffa att spela mot, det var en tajt match.

De var starka i mittzonen, det var svårt att hitta igen där…

– Jo de var starka både i mittzonen och i försvarszonen tycker jag, de vann mycket puckar längs med sargerna, det var en tuff match.

Jag tyckte i andra perioden kom ni lite mer samlade och rann igenom dem några gånger, var det något ni pratade om?

– Ja vi försökte ju komma med fart, men de var duktiga på att stänga blålinjen med, så det var en svårt nöt att knäcka, men då var det ju skönt att vi lyckades med det.

Vad gjorde att ni vann?

– Vi är starka över hela banan och spelar med stort tålamod. Sedan finns det mycket att jobba med också, jag tycker vi slarvar en del, men i det stora hela så tycker jag vi får godkänt.

Ni släppte inte till många lägen!

– Nej vi gjorde det svårt för dem med, det var överlag få målchanser, särskilt i den första perioden, det kan inte ha varit någon publikperiod direkt.

Nu har ni tre raka segrar, hur skönt är det att ha fått en så bra start?

– Det är jätteskönt, vi har pratat om att ta det i omgångar, och nu vann vi back-to-back-to-back, så det är vi givetvis väldigt nöjda över.

Din egen insats, är du nöjd?

– Ja helt ok, spelet kanske inte perfekt, men det är en styrka i vår kedja att det inte behöver vara perfekt, så länge vi gör jobbet så kommer lägena att komma, sedan kanske det inte är sexigt hela tiden, men vi litar på varandra och det är nyckeln.

Och du fick göra två mål idag!

– Ja jag har ju gått torr i två matcher, jag missade ju öppet mål i förra matchen då deras back som lekte fotbollsmålvakt, så det var skönt att få göra mål.

Det var viktiga mål med, både 1-0 och 3-1-målet som var spiken i kistan! Hur skönt var det att se 3-1 gå in?

– Jadu, jag höll på att trilla där flera gånger i mittzonen så jag fick bara vispa iväg den, det var skönt att se den gå in, det är roligt att göra mål!

Nio poäng på tre matcher men inte serieledning för den har Tranås. Vad ska ni göra för att gå om dem?

– Jadu, vi får väl börja med att möta dem först, men nej, vi fokuserar på vårat, så länge vi kommer topp fem, det är det viktigast även om vi givetvis gärna vill vinna serien. Men vi tar en match i taget, den gamla klyschan…

Nu väntar Skövde i ett derby, där har ni revansch att utkräva, eller hur?!

– Absolut, det har vi verkligen! De spelar annorlunda och vi måste vara noggranna för vi vet hur de spelar. Speciellt i anfallszonen, att vi inte blir för ivriga, för de gillar att chippa och gå på kontring så det måste vi vara med på.

De stänger mittzonen bra, vad är nyckeln?

– Att hämta fart djupt ner, bågar man för långt upp så blir det lättare att stänga igen mittzonen, så komma ner djupt och få ett bra förstapass så man kommer med fart mot dem, det blir nyckeln.

Hur gärna vill ni ha revansch då, för det måste svida med en sådan förlust?

– Jo det är det givetvis, det var visserligen en träningsmatch, men det är klart vi vill vinna mot Skövde. Men vi ska nollställa oss inför matchen och sedan gå ut och vinna.

Ludwig Wistén in action. 

Och så då Bois mirakelräddare.

Isac Ohlsson: Efter en lite strulig försäsong och sedan fick du inte stå de första två matcherna, men idag fick du spela din första seriematch för 23/24, hur var det?

– Det kändes bra, det var roligt att spela igen och få tillbaka känslan från försäsongsmatchen. Jag har bara spelat två matcher innan under försäsongen så man är ju inte helt inne i det ännu, men det var en bra känsla idag och jag tycker det känns stabilt. Jag tycker vi försvarsmässigt de första två perioderna gör det riktigt bra och håller undan dem. Det gör det lite svårt som målvakt, för man får stå utan något att göra långa stunder och då är det lite svårt att komma in i det riktigt. De matcherna som är skönast är när du har lite att göra hela tiden, men står du där i flera minuter utan att få göra något så blir det svårt. Samtidigt har du massor att göra kan det vara svårt med, så det gäller att kunna fixa båda bitar.

Ett insläppt mål, ett väldigt svårt läge dock, eller hur?

– Ja samtidigt gav jag inte mig själv de bästa förutsättningarna för att rädda den heller… Men de gör det bra med och det är ett tufft läge men…

Samtidigt tog du en grym revansch när du med några minuter kvar slänger dig och räddar öppet mål!

– Ja Det är nog de bättre känslorna du kan ha som målvakt att rädda en puck man inte ska kunna rädda i slutminuterna med uddamålsledning. Jag ser hur han har öppet mål efter en ribbträff och jag kan bara slänga mig snabbt för att täcka och det var grymt skönt att kunna rädda den. Det är härligt att få göra såna räddningar!

Hur ser du på konkurrensen då, Sandberg är en tuff konkurrent om spaden minst sagt!

– Jo han är grymt duktig, men jag tycker vi samarbetar bra, och det känns som att Ronny kommer att köra på båda, det är inte dumt att ha igång två målvakter. Och när vi pratar jag och Sandberg så har vi sagt det att som nu i helgen när det är två täta matcher så kan man göra en urladdning på fredagen och sedan släppa det lite så kan den andra stå på söndagen. Jag hoppas det kan funka.

Så för dig är det ok att stå två, vila två, eller spela varannan eller vad det ni blir för mönster?

– Ja absolut, det som blir bäst för laget, det är det som båda jag och Tobias vill.

Vad säger du om dagens match då?

– Jag tycker vi snurrar på dem bra, sedan spelar de tajt så vi kommer inte till de där riktiga superlägena, samtidigt som Frykholm spelar bra i mål. Vi gör det också bra försvarsmässigt, så det är små marginaler som avgör till slut. Men vi lyckades vinna till slut.

Vad gör att ni vinner till slut?

– Vi har ju puckövertaghet och även om det är en tajt match så förtjänar vi ändå att vinna idag tycker jag.

Av Krister Holm

Foton: Sofie Alexandra Kitteröd