Inför SIK-Mariestad

I afton är det äntligen dags för säsongens första riktiga derby när ”slaget om Skaraborg” ska spelas i Skövde och Billingehov. Visst är det en match som alla andra då den egentligen inte ger mer än 3 poäng vid seger, men samtidigt så kittlar det alltid lite extra när det kommer till derbyn, oavsett idrott eller städer. Detsamma gäller för Skövde IK och Mariestad BoIS som båda gärna avgår med segern i kvällens drabbning, inte bara för poängen utan också just för att det är derby. Hemsidan har tagit ett litet snack med Huvudtränare Staffan Lundh inför matchen.

Vi börjar väl med senaste matchen mot Borlänge där det blev seger med 3-1. Vad är dina tankar kring matchen såhär några dagar senare?

-Framförallt skönt att ta 3 poäng på bortaplan oavsett vad motståndare gjort innan t.ex. 0p i tabellen. Alla lag kommer kunna ställa till problem för alla så det är ett hårt jobb varje gång.

Vi kan inte ducka den mycket onödiga utvisningen i tredje perioden, där laget fick spela 5 minuters boxplay. Vad tänker du om utvisningen samt den efterföljande avstängningen?

-Inte mycket att säga om. Det är en klubbrörelse i fel riktning sen kan alltid jämförelse av påföljd efter match diskuteras kontra en huvudtackling som leder till att spelare får skador och tar månader att komma tillbaka ifrån. Josh och vi andra får ta lärdom av situationen och hålla huvudet kallt när det brinner till. Men den sätter oss helt klart i ett läge under matchen som gör att vi kan tappa poäng men vårt boxplay och mv-spel var strålande då.

Ikväll är det dags för säsongens ”riktiga” derby så att säga. Båda lagen har tre raka segrar och går såklart för fjärde raka. Antar att ni har bra koll på Mariestad sedan tidigare. Vad blir extra viktigt att fokusera på för er del?

-Ja det finns väl inga stora hemligheter du kan dölja nuförtiden med dagens teknik utan det handlar om vilka som gör jobbet och klarar av de små detaljerna bäst under 60 min som vinner. Jag ser egentligen ingen skillnad från match till match i det utan det handlar alltid om en balans mellan det offensiva och defensiva.

Båda målvakterna har gjort det väldigt bra i inledningen av säsongen, så det är bra konkurrens där, vem av dem vaktar kassen ikväll?

-Vi har varvat dom så här långt och ingen skillnad på det idag utan Felix Tengvall idag. Vi har stort förtroende för båda efter det spel de visat på försäsong och inledningen i serien.