Säsongsbästa gav klar seger

Hudik Hockey bjöd på säsongens bästa spel när Strömsbro gästade Holmen Center i ett länsderby på fredagskvällen. Spelet ledde fram till klara 6–2 (1–0, 4–1, 1–1).

Det handlade om tredje hemmamatchen för Hudik Hockey och det gav tredje raka seger och alla tre matcherna har slutet med en fyramålsseger. I fredagens möte med Strömsbro hade segersiffrorna kunnat bli större, men hemmalaget tappade lite fokus i tredje perioden när segern redan var klar.

Man tog hand om taktpinnen från start och man skapade en del lägen framför Markus Sandrud i gästernas mål. Det dröjde dock till 11.27 innan man lyckades spräcka nollan, målskytt var Axel Levander som gjorde sitt första mål för säsongen.

Strömsbro stack upp några enstaka gånger och närmast ett mål var Philip Hägerström, men Oskar Spinnars Nordin (förra säsongen i Strömsbro) räddade.

Alexander Bjurström var nära att öka hemmaledningen direkt i andra perioden, men pucken smet strax över ribban. I stället blev det en snabb kvittering då Hägerström på nytt fick chansen och den här gången gjorde han inget misstag.

Därefter hade Strömsbro sin bästa period i matchen, dock utan att skapa några heta chanser. Efter ett tag började HHC få upp farten igen och då trillade också hemmamålen in med jämna mellanrum.

Lagkaptenen Adam Byström Johansson visade vägen genom att styra in 2–1 och Christoffer Jansson följde upp med att göra 3–1 i spel fem mot fyra. Hannes Lindström drog in 4–1 innan det var dags för ännu ett PP-mål från HHC:s sida, målskytt denna gång Alexander Bjurström.

Strömsbro bytte målvakt inför slutperioden, men Victor Eriksson fick släppa in första skottet på mål då Lucas Torstensson gjorde 6–1. Spelet böljade sedan fram och tillbaka, och kvaliteten sjönk en aning då det handlade väldigt mycket om individuell pucktransport.

Den rätta skärpan fanns heller inte kvar, offensivt fick man till det lika bra som i den andra perioden och defensivt var det lite ofokuserat vilket ledde till att Strömsbro kunde skapa lite.

Gästerna fick också avsluta målskyttet då Abbe Broberg hittade rätt med 26 sekunder kvar att spela, ett mål som tillkom i powerplay.

Som helhet dock en väl genomförd match av HHC, och det finns mer att hämta offensivt. Nyförvärven Lucas Feuk och Karl Umegård, som öste in mål under träningsmatcherna, väntar fortfarande på sina första seriemål, och Henrik Olsén, som missade de två första matcher, kommer och mer.

Storpubliken (928 åskådare) fick också stifta bekantskap med nyförvärvet Marcus Limpar Lantz, en spelare som säkert också kommer att betyda en hel del för anfallsspelet.

Nu väntar en spelledig vecka för HHC innan man tar sig an den första resehelgen med match mot Piteå (21/10) och Boden (22/10).

Skribent: Christer Stridh

Dagens matchvärd Monitor ERP System delade ut pris till matchens lirare som tilldelades #12 Christoffer Jansson