ESK står inför viktig streckmatch i Nyköping

Nyköpingsbördiga Adam Wagner gjorde sitt första mål för ESK i matchen mot Huddinge. Nu väntar moderklubben på bortais under onsdagskvällen. Foto: Håkan Hagman

Enköping spelar på onsdagskvällen en viktig streckmatch om Allettan. Jo, ni läste rätt. Onsdagskvällens bortamatch mot Nyköping är en tidig ”sexpoängsmatch” i striden om Allettan. En match vars karaktär man kanske inte förknippar med Enköping efter säsongsinledningens rad av förluster.

 Se Nyköping-ESK på Hockeyettan Play >>

Vi har kommit till den sjätte omgången av Hockeyettan Östra och sjätteplacerade Enköping, precis under Allettanstrecket, ska åka till femteplacerade Nyköping.

Efter matchen är 1/3-del av grundserien avverkad och ska ESK vara med i striden lär man ta poäng eller till och med vinna mot Nyköping.

En förlust skulle däremot göra att man tappar (för mycket?) mark.

Men Nyköping borta är en nog så klurig uppgift. Till skillnad från ESK så tippas Nyköping rent allmänt till en kandidat till Allettan, dit de fem främsta når.

Med andra ord precis det lag ESK måste slå om man själva ska vara där.

Hos ESK har äntligen målskyttet lossnat. Tolv mål framåt de senaste tre matcherna, där lagkaptenen Tim Friberg och Maximilian Popovic noteras för mål i samtliga tre.

Friberg nu också uppe som delad två i serien målliga med sina totalt fem gjorda mål på lika många matcher.

I senaste matchen mot Linden varv man täta bakåt och sista utposten Martin Örtengren höll sin första nolla i Hockeyettansammanhang.

Frågan är nu om han därmed får nytt förtroende mellan stolparna eller om nyförvärvet Viktor Andersson för göra sin debut.

 

Tabellen innan matchen ser ut så här:


Nyköpings SK – ESK Hockey
Stora Hallen, Nyköping
Onsdag 18 oktober kl 19:00

 

LIVESÄNDNING

   Matchen sänds live med kommentator på följande plattformar:

Hockeyettan Play >>
Enköpings-Posten >>