Blomberg presenterade sig direkt!

Anton Blomberg var tillbaka efter en fem matcher lång avstängning och gjorde alltså seriepremiär i dagens möte med Surahammar. Och om han var ringrostig efter drygt tre veckors speluppehåll så visade han det verkligen inte, för han gjorde både mål och två assist när Surahammar fick se sig besegrade med 2-6 (1-1-1-2,0-3).

Första perioden: Bra start, men svagare avslut

Bois började matchen klart bäst och skapade flera riktigt bra lägen tidigt. Man reder också ut ett boxplay på ett bra sätt innan man strax efter också gör matchens första mål. Det är Andreas Axelsson som gör sitt första mål för säsongen när han kan slå in en retur efter en tilltrasslad situation. Men efter ungefär halva perioden så går man ner sig lite i spelkvalitet och släpper faktiskt till två rena frilägen för Surahammar efter spelvändningar. Isac Ohlsson avvärjer dock båda. Med knappa tre minuter drar Simon Svensson på sig ett onödigt matchstraff, där han tacklar en spelare som står framåtlutad. Det innebar att Bois var nere på fem backar resten av matchen, då såväl lagpatenen Johan Frick som Joel Cruus var hemma efter känningar. Hur man löste det? Jo Anton Blomberg fick gå ner och spela back, och så fick Simon Niska ta hans forwardsposition. Blomberg löste sin rya roll alldeles utmärkt måste sägas! Men fem minuters boxplay lyckades man inte reda ut lika bra. För Surahammar skulle lyckas kvittera efter en rörig situation där Adam Karlsson får pucken och kan hänga den högt, Boisarna blev alldeles för pucktittande där.

Andra perioden: Inget skönspel

Det var fortfarande några minuter kvar av utvisningen när andra perioden började, men de redde Bois ut bra. Men Bois inledning var inte alls lika stark som inledningen på den första. Spelet var böljande vilket passade Surahammar bra, och det var också de som skulle ta ledningen. Och det var släkten som var värst, för före detta Boisspelaren Lukas Söderlund var det som fick skjuta ett skott i täck, ett andra på Isac innan han hittade rätt på tredje försöket.

Ledningen blev dock kortvarig, för redan i samma matchminut (24) så kom kvitteringen. Bois etablerar anfallsspel, pucken går upp på blå där Manne Håkansson skjuter och pucken tar på en Surahammarsspelare och in till 2-2, också Manne gjorde därmed sitt första mål för säsongen.

Strax efter det så var det Bois tur att få ett långt powerplay. Surahammars Filip Jakobsson tacklar i Lukas Larssons huvud och Bois får spela powerplay. Och det var lite av en revansch för Lukas, för det var nämligen han som kom att styra in 2-3 mellan benen på Lucas Rheyneclaudes. Bois håller efter det i taktpinnen, men det var inget bländande spel.

Tredje perioden: Bois har lekstuga

Då såg det bättre ut i den tredje perioden. För redan tidigt så tar man ledningen sedan Johannes Jämsén brutit ett uppspel och lagt upp pucken för Vincent Reimer mitt i slottet, och Vincent gjorde inte något misstag utan rätt på klubbsidan.

Bois fortsatte spela ut hela sitt register, och det var långa stunder lekstuga i Surahammars zon. Två ytterligare mål skulle falla. 2-5 kom efter en spelvändning där Andreas Axelsson tar sig in i zonen och skjuter på bortre benskyddet där Andreas Thelander håller sig framme och kan direktskjuta in pucken. Ännu en Boisare som gjorde sitt första mål för säsongen. Och det skulle bli en femte, och det var alltså då Anton Blomberg fick göra sitt första mål för säsongen. Och det var ett klassiskt Blombergmål. I powerplay får han pucken rätt långt ut, men när han höjer klubban och bombar in pucken efter att ha laddat bössan så hinner inte målvakten med. Där var dock målkalaset över, men det var ytterst nära att Blomberg blev tvåmålsskytt, för i periodens andra powerplay får han ett liknande läge, men då sitter pucken i underkant ribba.

Sammanfattning

En match utan ett enda poäng av förstakedjan och ändå en väldigt bekväm seger. Idag vill jag istället utöver Anton Blomberg även lyfta fram Joel Thulin, som stod för tre magiska assist och även var framåt i spelet i övrigt. Det var också kul att se så många som fick göra sitt första mål. Förhoppningsvis ger det en självförtroendeboost till fredagens seriefinal mot Tranås!