Eftersnack: Mörrum-Halmstad Hammers 1-3

Mörrum förlorar hemmamatchen mot Halmstad Hammers med 1-3 (0-3, 0-0, 1-0). Gästerna gör tre snabba mål i första perioden. Mörrum kämpar sedan väl i 50 minuter men har svårt att få in pucken i mål. Inte förrän i slutminuterna lyckas Tobias Brahm spräcka Hammersmålvakten Jacob Crespins nolla.

”Första tio minuterna är bedrövliga. Vi är lama och ser ängsliga ut. Men efter powerbreaket blir det bättre. Vi tar flera kliv framåt, killarna visar att de vill något. De tävlar och visar känslor. Efter 0-3 känner de nog att det inte kan bli värre. De bara släpper ned axlarna och kör”, säger hemmatränaren Richard Melkersson.

Mörrum spelar upp sig och Halmstad drar på sig utvisning på utvisning. Hammers målvakt får göra flera mycket fina räddningar.

”Deras tränare tackade sin målvakt för segern. Men samtidigt är vi lite för mjuka i vårt spel, framförallt framför mål”.

”Vi får inte glömma att Halmstad är ett bra lag. Ska vi ändå se något positivt idag så är det att vi gör tio dåliga minuter istället för 20 eller 30. Och lärdomen ikväll är att vi aldrig kommer att kunna spela ut våra motståndare. I fortsättningen är det hård kamp som gäller”.

Adam Bäckstrand saknades i Mörrum, eftersom han är utlånad till Tingsryd, men är tillbaka i laget lagom till nästa hemmamatch, som spelas redan på söndag mot Borås HC.

Peter Persson och Rickard Nylin var Kvällens Goisare och välkomnade publiken till Jössarinken.