Inför Skövde IK – Forshaga IF

Efter en riktigt stark insats på bortais mot Tranås senast så är det dags för laget att ta sig an Forshaga på hemmais. Hemsidan har pratat med huvudtränare Staffan Lundh dels om föregående match men också vad vi kan vänta oss av kvällens drabbning.

Ni studsade tillbaka direkt efter derbyt och tog en fin skalp bort mot Tranås senast. Vad tar ni med er från den matchen?

-Många bra saker i en tuff bortamatch. Förväntade starten från Tranås där vi behåller lugnet. Vi visste de skulle komma ut hårt. Att vi ej stressar upp oss trots 0-2 utan därifrån vänder matchen på ett imponerande sätt där de såg ut att fått slut på bensin ju längre matchen led medan vi bara tuffar på. Dessutom göra 6 mål.

Kristoffer Söder gjorde två mål och såg väldigt matchredo ut om man säger så. Skönt att ha med Kristoffer som nästan är som ett nyförvärv?

-Ja vi hade ju inte räknat med Söder så här tidigt på säsongen då vi inte visste riktigt hur hans skadeproblem skulle bli. Men som du säger nästan som ett nyförvärv. Han har tränat på bra sen inledningen av säsongen förutom sin rehabträning och det ser ju spännande ut.

Man ska väl inte lyfta fram enskilda spelare för mycket då ishockey ju är en lagsport men en annan spelare som stack ut var Jesper Andersson. Har han börjat komma igång nu igen efter lite skadebekymmer?

-Samma där, Jeppe var riktigt på gång när han fick en skada under Hanvikenmatchen och fick ett litet hack i skivan men nu är han riktigt på gång vad det verkar.

Ni ändrade ganska friskt i femmorna under matchen, blev det så med tanke på 0-2-underläget eller blev det så mer för att ni gick på tre centrar?

-Det var nog mer att det såg så ut pga att vi hade tre centrar och fyra ytterforwardspar men vi ändrade också lite under matchens gång. Sen är det ju så att efter våra Powerplay så är det ju ett hopplock av spelare för att komma rätt i nästa läge så det är nog mer ni vid sidan som reagerar på det än spelarna.

Ny match i afton, då Forshaga IF kommer till Skövde. Något särskilt i deras spel eller vårt eget som ni fokuserar lite extra på?

-Vi försöker alltid ha koll på motståndarna så vi vet vilken typ av match det är sen handlar det som vanligt mer om oss själva och att göra rätt situationsbaserat än att åka och tänka för mycket.

Vi gick in i säsongen med en bred forwardssida, hur är status med truppen?

-Vi går in i matchen med 10 forwards så det är det läget vi har att hantera men jag ser det inte som någon nackdel utan mer speltid på alla forwards så det är bara ut och köra. Som du säger en del frånfall idag men framtiden ser bättre ut.

Båda målvakterna har som sagt inlett förtroendeingivande, fortsätter ni att rotera på positionen i kväll också?

-Det stämmer bra. Båda målvakterna vill vi ha i spel även om det är en konkurrenssituation även där. Så ikväll vaktar Felix målet igen.