Ny övertidsförlust

Hemma i Holmen Center har Hudik Hockey tre raka segrar. På bortaplan däremot väntar man på sin första trepoängare. På lördagen kom andra raka övertidsförlusten, detta sedan Piteå avgjort med 25 sekunder kvar av sudden death.

Det blev en jämn drabbning i LF Arena där den första perioden blev mållös. Piteå skapade de hetaste chanserna i inledningen men Isak Johansson höll tätt. HHC hade också bud på mål – Filip Sjöberg var närmast – men precis som kollega Johansson höll hemmamålvakten Johannes Sundström tätt.

Efter att Hudik klarat av sitt första numerära underläge började man snäppa upp farten framåt. Jesper Wiberg spräckte nollan när han vispade in 0–1 efter 5.10 och knappa fyra minuter senare gjorde Karl Umegård sitt första seriemål i HHC-dressen.

När Piteå sedan fick en ny chans i numerärt överläge tog man den, målskytt var den förre HHC-spelaren Linus Hedman, men det var ändå ledning för gästerna inför den tredje perioden.

Där drog Hudik på sig två utvisningar inom loppet av 19 sekunder, och i spel fem mot tre kunde Carl Holmner Härgestam kvittera. Målet betydde att HHC fick in en av sina utvisade spelare, men det handlade fortfarande om spel i numerärt underläge. Det brydde sig inte Carl Westberg om, för i spel fyra mot fem snodde han pucken av förra säsongens lagkamrat Alexander Popovic och ensam med Johannes Sundström sprätte han in 2–3.

Det skulle även bli ett tredje mål inom loppet av 59 sekunder, detta då Oskar Lundkvist gjorde 3–3 efter 6.24.

Därmed var det slut på målgörande under ordinarie tid och båda lagen hade fixat en poäng. Bonuspoängen stannade på hemmaplan sedan David Granberg dundrat in segermålet med 25 sekunder kvar av övertiden, och precis som i förra bortamatchen (Sundsvall) fick HHC nöja sig med en poäng.

Ny chans till fler poäng kommer på söndagen då HHC möter Boden på bortais.

Skribent: Christer Stridh