Uddamålsförlust borta mot Boden

Hudik Hockey hade hoppats på att komma tillbaka till vinnarspåret efter övertidsförlusten mot Piteå igår. Men i stället blev det inga poäng alls när Boden vann med 2-1 (0-0, 1-1, 1-0).

Det var hemmalaget som kom ut starkare och lite mer påslagna i starten innan det jämnade ut sig en aning. En mållös period där Hudik, enligt den officiella statistiken, bara fick iväg två skott på mål. Och det var många gånger, både i den första perioden och framåt, som man hamnade på utsidan och ute längs sarghörnen i hemmalagets zon.

Den andra perioden svängde fram och tillbaka där Boden ena stunden skapade längre tryck i offensiv zon och där Hudik i nästa stund skapade ett längre tryck offensivt.

Tillslut kom också ett mål och då var det Samuel Eriksson som efter 12.34 gav Hudik ledningen när Eckmyhl försökte få iväg ett skott som hamnade hos Eriksson som tryckte in sitt första mål för säsongen.

Men glädjen varade bara knappt två minuter. Boden kvitterade till 1-1 efter att först missat ett friläge där Hannes Lindström i samma situation tappar klubban och när Hudikbacken sedan ska försvara sig utan klubba blev det stor yta för Bodenforwarden som avslutade i första krysset.

Andra perioden var annars ett steg framåt för Hudiks del.

Men Boden kom sedan ut till den tredje lite likt den första, lite piggare och vann fler närkamper. Efter att Filip Lander dragit på sig en utvisning kommer också 2-1 för Boden i powerplay. Enqvist täcker skott men returen hamnade till Boden som kunde skjuta in pucken bakom en chanslös Isak Johansson, som stod för en bra insats i Hudikmålet.

Hudik plockade målvakten på slutet och skapade visst tryck men hade svårt att skapa de riktigt vassa chanserna och Boden kunde gå segrande ur matchen.

En poäng blev det för Hudik Hockey att packa med sig hem på bussen efter bortamatcherna mot Piteå och Boden. Två tuffa bortamatcher på förhand men nog hade laget räknat med någon poäng till. Och både spelet i powerplay och boxplay lämnade en del att önska i helgen.

Nu väntar Örnsköldsvik borta på onsdag innan en hemmahelg i Holmen Center!

Skribent: Mathias Berglund