Onödigt spännande

Det blev lite onödigt spännande i dagens match mot Borlänge. För trots att Mariestad hade ett bastant grepp om matchen och även hade ledningen med 3-0 långt in i den sista perioden så blev det ändå spännande på slutet. Borlänge gjorde två snabba mål till 3-2, innan Bois utökade till 4-2. Men ett andra powerplaymål för Borlänge gav nerv igen. Men när Joel Thulin satte 5-3 med 58 sekunder kvar var matchen ändå avgjord till slut. Matchen slutar också 5-3 (1-0,1-0,3-3).

Den första perioden var den minst händelserika i matchen, men det som ändå skapades var det Bois som stod för. Det var också Bois som skulle ta ledningen efter en snabb spelvändning. Jesper Lindén bryter pucken på egen blå, passar upp till Ludwig Wistén som går in i zonen på vänstersidan, passar in i mitten till Jesper Lindén som åkt sig fri och han sätter den på klubbsidan.

Den andra perioden hände det mer i, Bois parkerade då långa stunder i anfallszonen. Man skapade flera riktigt heta lägen också, men då klev Borlängemålvakten Oliver Norgren fram och storspelade. När Andreas Axelsson kommer halvfri till vänster har han dock ingen chans. Axelsson skott sitter klockrent stolpe in, i krysset, och Bois ledning var dubblerad.

Det skulle också komma ett 3-0-mål tidigt i den tredje perioden. Bois spelar powerplay, och där hittar Johannes Jämsén med ett fint pass genom målgården över till Anton Blomberg som direktskjuter in pucken högt.  Bois fortsatte att dominera matchbilden och framför allt andrakedjan har några riktigt bra lägen att utöka ledningen ytterligare. Men så åker Bois på en utvisning och på den så kan Borlänge göra 3-1 och 20 sekunder senare även 3-2 (målskyttar Mikael Taylan och Sigge Grundlitz). Då blev det lite nervöst, det återstoid ändå 7½ minut av matchen. Men så gör Carl-Johan Gustavsson sitt första mål för säsongen efter att ha kommit in i zonen med bra fart, vikit in och sedan nypt in pucken högt på högerplockande Norgrens plocksida. Men strax efter målet åker Bois på en ny tveksam utvisning och i det efterföljande powerplayet så kan Casper Östberg sätta 4-3. Men det var ändå Bois som skulle få det sista ordet. Ludwig Wistén serverar en riktigt läcker macka till Jeol Thulin som kan stöta in 5-3 i öppen kasse och matchen var avgjord.

En ok insats av Bois, även om ett par utvisningar gjorde att Borlänge kunde få häng på slutet. Men i det stora hela var det egentligen Bois för nästan hela slanten. Framför allt tycker jag att andraformationen gjorde en riktigt bra match där de skapade många fina lägen.

Ni väntar Mjölby på bortaplan härnäst, matchen spelas på söndag. Efter det så väntar ny bortamatch lördagen den 4/11, och efter det är det lång tid till nästa hemmamatch som inte spelas förrän den 17/11. Så förhoppningsvis är ni många som vill stilla hockeybegäret och följa med och se bortamatchen mot Forshaga! Anmälan görs till Krister Holm på tel 073-5056131.