Fredrik Granberg (Piteå), Martin Pärna (Vimmerby) och Adam Helldén (Linden) – vinnare på onsdagskvällen. FOTO: JÖRGEN BERGKVIST, LEIF HELLERIN, ERIK KRUSE

Resultat 25 oktober * Supervändning av Strömsbro * Nyköping vann toppmötet * Drömdebut för SHL-lånen * Kross av Kristianstad

Häftig onsdag i Sveriges största hockeyliga.

16 matcher!

Så här gick det i Hockeyettan onsdag 25 oktober.

STÖTTA DIN KLUBB  * 500 kr till ditt lag för varje årsabonnemang

Efter en fullspäckad helg – korta noteringar och klipp från alla matcherna här – laddade  vi om på onsdagen.

Små noteringar om några av de 16 matcherna:

NORRA:

* Piteå har växlat upp efter en lite tveksam start. De två segrarna i helgen (bland annat mot topptippade Hudiksvall) följdes upp med en ny trea borta mot Vännäs och Piteå har nu fyra raka segrar. De förvandlade underläge 0–1 till ledning med 3–1 efter tre mål på nio minuter i anda ronden – efter bland annat två poäng vardera av nye forwarden Gustav Marnetoft och backen Fredrik Bergdahl – och nu skuggar Piteå Sundsvall i toppen av tabellen.

* Superstark vändning av Strömsbro i Brandcode Center. Serieledande Sundsvall hade 3–1 med sig in i slutminuterna, men gästerna gav aldrig upp. Calle Westerlund skickad in 3–2 efter 57.17 och Axel Westlund pressade in en kvittering efter 58.48 – och det var inte nog med det. ”Rallarbo” vann till slut efter straffar och tog två viktiga poäng i jakten på en topp fem-plats.

ÖSTRA:

* Hanviken var enda obesegrade laget i ligan inför kvällens toppmöte mot Nyköping. Det är dom inte längre. NSK vann toppmötet i Tyresö ishall och gav en signal om att de verkligen har något bra på gång i vinter. Stormatch av Daniel Fahlström i kassen, som räddade 34 av 35 skott.

* Huddinge hade lockat backen Alexander Svensson till comeback . Hur det gick för Svensson? Jovars. Han gjorde 1–0 i ett av sina första byten! Skaplig comeback, får vi väl säga.

Matchen då? Den fick en osannolik upplösning. Huddinge hade 3–0 med 14 minuter kvar, men Linden svarade för en urstark forcering och gick ikapp till 3–3 (kvittering av Adam Helldén med 27 sekunder kvar) och i overtime avgjorde sedan Viktor Fridolfsson – lånet från Kalmar som gjorde två mål mot Wings senast – för gästerna redan efter 67 sekunder.

* Brödernas/Väsby var för starka för Vallentuna i derbyt i norra Stockholm och vi noterar att nye finländaren Joni Nikko fortsätter leverera. Han är uppe i sex mål nu.

VÄSTRA:

* Pang-pang-fest i Stiga Arena. Tranås-Surahammar: 7–5! Erik Brissle avgjorde målkalaset i tom kasse och TAIF har nu gjort 36 mål i serien, starka papper.

* Fin debut i HC Dalen för Liam Svensson, lånet från IK Oskarshamn. Han sköt 2–0 i första perioden och visade varför han öst in poäng i J20 i höst (29 poäng på 18 matcher).

* Och apropå debuter: backen Hugo Hell, 18, lånas ut från Färjestad J20 till moderklubben Forshaga – och gjorde mål i första matchen. Han satte 1–0 mot Mjölby i mitten på första perioden. FIF vann matchen på straffar sedan Hugo Ek Koskela avgjort.

* Marcus von de Gest, 30, har gjort sina första mål för Lindlöven.  Nye centern satte två puckar i när när ”Löven” slog tillbaka nykomlingen Falu IF hemma i Lindhov.

SÖDRA:

* Kristianstad krossade Mörrum hemma och är med i toppracet i södra serien. Två mål i starten på anda perioden (3–0 och 4–0) så var matchen över. 8–2 till slut efter bland anat två mål av kaptenen Dennis Svensson.

* Viktig seger för Vimmerby borta mot KRIF, där Martin Pärna (fem mål nu) gjorde ett av målen mot sina gamla lagkamrater.

* Halmstad knäckte Alvesta borta och det var de stora namnen som avgjorde. Jacob Crespin räddade 31 av 32 skott och kaptenen Robin Dahse gjorde två mål.