Tre poäng i tredje bortamatchen på fem dagar

Efter en tuff helg med bortamatcher mot Piteå och Boden så är Hudik tillbaka på vinnarspåret när man vann med 3-2 (0-1, 1-1, 1-1)

Matchens första minuter bjöd på böljande spel innan Hudik tog tag i taktpinnen och skapade några farliga lägen men utan resultat. Första noteringen i protokollet görs 07:10 in i första perioden när matchens första utvisning kommer. Det var hemmalagets Lukas Flygt som utvisades för knätackling. Hudik utnyttjar inte det numerära överläget utan det är fortsatt 0-0 på tavlan när Lukas Flygt suttit av sina två minuter. I samma veva som han återvänder från botbänken in på isen så erövrar Örnsköldsvik pucken och genom ett snabbt pass upp så är han i friläge med Hudiks målvakt Oskar Spinnars-Nordin, ett friläge som Spinnars-Nordin galant klarar av.

Hudik fortsätter att skapa lägen och skicka puckar mot kassen men Örnsköldsvik försvarar sig förtjänstfullt men med cirka 7 minuter kvar av första perioden när Hudik har pucken under kontroll så kliver Örnsköldsvik högt upp i Hudiks zon och med ett fint uppspel så hamnar Marcus Limpar Lantz och hemmasonen Karl Umegård i ett 2 mot 1 läge, ett fint pass från Limpar Lantz som Umegård förvaltar väl och vi har 0-1 på tavlan. Kul för Umegård som hade ett fint stöd på läktaren av familj och vänner.

Hudik fortsätter efter målet att trycka på och skapa lägen men är tyvärr för ineffektiva. När det är cirka 4 minuter kvar av första perioden så vinner Örnsköldsvik en tekning i offensiv zon och man får på ett riktigt kanonskott från backposition men Oskar Spinnars-Nordin gör en mycket bra räddning. Direkt efter det gör Axel Levander det han är bäst, på hårt jobb och ta pucken till kassen utan några krusiduller det resulterar i två riktigt bra chanser men tyvärr vill inte pucken över linjen.

I början av andra perioden får Örnsköldsvik sitt första powerplay när Henrik Olséns utvisas 2 min för interference. I början av Örnsköldsviks powerplay så skapar Hudik ett farligt läge som Örnsköldsviks duktige målvakt stoppade. Med 50 sekunder kvar av utvisningen så kommer Örnsköldsvik första läge och då kvitterar man till 1-1.

39 sekunder efter hemmalagets kvittering så tar Hudik återigen ledningen, William Eckmyhl hittar från vänsterkanten in i slottet till Jesper Wiberg som skjuter ett direktskott i mål. Med cirka fem minuter kvar av perioden så är det 2-1 skytten Jesper Wibergs tur att besöka utvisningsbåset. Hemmalaget kommer inte närmare ett mål än ett skott i ribban.

I början av tredje perioden är det dags för boxplay igen för Hudik Hockey då vi får se en trippelutvisning, två utvisningar tillfaller Hudik och en tillfaller Örnsköldsvik. Hemmalaget utnyttjar numerära överläget genom en riktigt fin passning från egen förlängd mållinje till offensiv blå som friställer Julius Hoglert och vi har 2-2 på tavlan. Direkt efter 2-2 målet trycker hemmalaget på för att fullborda sin vändning men det var bortalagets hemmason som skulle få sista ordet. Efter ett direktskott från blå av Marcus Linderborg så är Umegård framme med klubban och styr in vackert in ledningsmålet för bortalaget. Kort efter målet får Hudiksvalls chansen att utöka ledningen i powerplay men det lyckas man inte med.

Bortalaget skulle dock med 5:36 kvar få ytterligare en chans i powerplay men inte heller denna gång lyckades man förvalta det numerära överläget.

I stället skulle det bli en riktig rysare då Örnsköldsvik fick powerplay med 2:32 kvar av perioden men Hudiksvall klarade av sitt boxplay och tog med sig alla tre poängen hem till glada Hudik!

Även denna match lämnar special teams och effektivitet i avsluten mer att önska men positivt att ta med från denna match är att man skjuter nästan lika många skott som man gjorde tillsammans på helgens två matcher och känslan är att man smått börjar att leta sig in på dom mer obekväma ytorna på planen.

Nu laddar vi om för två hemmamatcher i helgen då vi tar emot Kalix 16:00 på lördag och Kiruna 16:00 på söndag.