Röster efter segern mot Borlänge!

Båda två gjorde sina första mål för säsongen, och båda två gjorde dessutom riktigt bra matcher. Joel Thulin satte spiken i kistan med sitt 5-3-mål, medan Carl-Johan Gustavsson satte matchvinnande 4-2-målet. Här är deras tankar direkt efter matchen. 

Joel Thulin, äntligen, eller hur är känslan?!

– Verkligen! Det är klart man väntat på att göra första målet, det var skönt att den satt! Så tre poäng med gör det extra skönt.

Jag måste säga att du verkligen gjort dig förtjänt av målet, för du har varit så nära så många gånger, och du har verkligen lagt ner jobbet och varit på plats, till slut måste ändå målet komma!

– Det är lite så jag resonerat med, att man måste kunna bidra med andra delar av spelet med när inte målen kommer. Det är en klyscha men gör man rätt saker så brukar målen trilla in till slut, så jag håller med dig.

Jag tycker er kedja var riktigt heta idag och hade bra snurr i anfallszonen och bra tryck på kassen och skapade många heta målchanser!

– Jag håller med dig, jag tycker vi haft en inkörningsperiod, men nu börjar vi hitta varandra på isen, det märks på träningarna med, så jag tror bara vi kommer bli bättre och bättre.

Sammanfatta matchen, det blev seger med 5-3!

– Jag tycker det är en godkänd insats, jag tycker vi gör det vi ska göra. Sedan gör vi det alldeles för spännande, vi ska kunna stänga matchen vid 3-0, vi ska inte bjuda in dem som vi gör. Men en godkänd insats sammantaget, vi studsar tillbaka från Tranåsmatchen som inte alls var bra,

Känslan var att ni fick ett par billiga utvisningar som bjöd in dem i matchen!

– Ja, de är lite billiga, jag tar ju en av dem, men kanske lite bättre disciplin i såna lägen. Men man är taggad och det är hett därute, så behöver visa lite mer kyla nästa gång. Men vi redde ut det i alla fall.

Nu har ni inte en hemmamatch på tre veckor, utan två bortamatcher, tankar inför dem?

– Det är väl Mjölby och Forshaga väl. Jag tycker vi har en hög nivå på vårt grundspel, det är lite vi som bestämmer hur matcherna ska bli. Är vi påslagna har vi stor chans att vinna båda matcherna.

Känner du att det är så, att ni bestämmer hur matcherna ska se ut?

– Nej och jag tycker inte det är något att hymla om, utan vi vet att när vi sätter fart på skridskorna och forecheckar och backcheckar och spelar med vårt tempo så är det dom som får anpassa sig hela tiden. Och det är så man vill ha det, man vill kunna styra matchbilden och det försöker vi trycka på hela tiden.

Nästan halva serien är nu spelad, ni har sju segrar och en förlust så här långt. Vad säger du om lagets och din egen inledning?

– Jättebra! Vi har 21 poäng nu, och visst kanske det krävs några till för att vara helt klara för allettan, men vi vill vinna så många som möjligt. Men det är skönt att vinna mycket i början så det inte blir det där stressiga att vi spelar med kniven mot strupen. Det ger arbetsro under träningar och matcher, ett skönt lugn.

– Sedan för egen del så hade jag en lite strulig försäsong, med skador och så där, men nu när jag fått kontinuitet i grejerna så blir det bättre och bättre för varje match. Det är det jag ska fortsätta med.

Jag måste ändå credda du gör jobbet, puckarna kan studsa snett eller komma fel eller man får inte in pucken, men du har hela tiden krigat på utan att hänga med huvudet! För det måste vara lätt att göra det eller hur?

– Det är klart det är så, samtidigt så finns det ingen annan väg ut, jag försöker öva på att ha tålamod och tillit till vad jag kan. Ibland studsar det med och ibland studsar det emot, det är sån sporten är, även om det är frustrerande ibland. Men jag tycker jag är på uppgång!

 

Carl-Johan Gustavsson: Målskytt och vilken ärta!

– Jag vet inte om det var någon vidare träff, men den seglade in, det var gött!

Viktigt läge, när de var på väg in!

– Ja det var gött, jag fick fint pass av ”Svempa” (Simon Svensson) så var det bara att skjuta mot bortre hörnet och den seglar in, det var riktigt gött!

Vad säger du annars om dagens match?

– Stundtals väldigt bra, stundtals inte bra. Vi släpper in dem i matchen, liksom mot Falun, det ska vi inte behöva göra, men vi tar tre poäng och det är det viktigaste.

Sju segrar, en förlust efter åtta matcher, det måste ändå vara godkänt?!

– Ja det måste vara fullt godkänt, men det finns fortfarande mycket saker att jobba på, så vi är inte nöjda ännu.

Nu blir det inga hemmamatcher på 23 dagar, hur känns det?

– Det är ju hemma man vill spela med alla fans i ryggen, men så ser serien ut och det är bara att gilla läget och göra bra matcher på bortaplan med…

Mjölby härnäst, tankar inför den?

– De är nykomlingar, så jag har dålig koll på dem, men vi åker dit för att hämta tre poäng.

Av: Krister Holm

Foto: Sofie Alexandra Kitteröd