Inför matchen: Brödernas/Väsby vs Enköping – ”Finns väl inte något bättre än en lördagsmatch med mycket folk i hallen”

En härlig lördagsmatch väntar igen för Brödernas/Väsby. Klockan 17 öppnar portarna och hockeyfesten startar en timme senare och då kommer sportklubben från Enköping på besök.

Det är ett Enköping som Brödernas/Väsby känner ganska så väl eftersom lagen redan har mötts vid ett par tillfällen under försäsongen. En gång i Upplands Väsby och en gång i Enköping och vid båda tillfällena blev det rätt stora segrar för Brödernas/Väsby.

Men det var då och nu är nu. Enköping gjorde en bedrövlig försäsong och förlorade varenda match men nu under seriespelet har det gått bättre där laget knåpat ihop sex poäng och ligger närmast under strecket för spel i Allettan. Då ska man också lägga till att laget spelat färre matcher än övriga lag ovanför strecket och det gör att de klart har häng på lagen där.

Det som framför allt gör att laget gått bättre i seriespelet än under försäsongen är att laget fått lite fart på målskyttet. Tidigare har de skapat men inte omsatt lägena och där till har försvarsspelet inte varit tillräcklig solitt. Men nu har deras spetsspelare klivit fram och där framför allt lagkapten, Tim Friberg fått igång sin poängproduktion. Han leder den interna poängligan med åtta inspelade poäng på sex matcher med hela fem inskjutna mål. Hans kedja, tillsammans med rutinerade Daniel Andersson och aviga Lukas Henze får väl anses vara Enköpings vassaste kedja så det blir en trio som hemmalaget behöver ha lite extra koll på under lördagskvällen.

För Enköpings del så blir matchen på lördag deras första på hela tio dagar. Senast de spelade var förra onsdagen, så samtidigt som de kan vara något ringrostiga så är de nog spelsugna till tusen. Det finns med andra ord fog för ett riktigt intressant möte i Renew Arena så jag hoppas att invånarna i Upplands Väsby bjuder upp till dans och kommer till hockeyfesten.

Brödernas/Väsby ska i sin tur försöka bjuda tillbaka genom att bibehålla det spel som laget bjöd på i onsdags i derbyt borta mot Vallentuna. Då var det härligt påkopplat och det innebar att segern egentligen kunde säkras i ett ganska tidigt skede även fast det målmässigt var en fajt ända in på målsnöret. Laget skapade mängder med chanser som inte omsattes i tillräcklig grad men spelet lovade gott och förhoppningsvis tar laget vid med detta redan från starten på lördag.

En som alltid är taggad i Brödernas/Väsby och som alltid bjuder på god fart och härliga arbetsinsatser är centern Nicklas Nousiainen. Han är navet i den kanske formstarkaste formationen för närvarande tillsammans med Calle Åsell och Gilbert Gabor. Varför denna trio passar så bra ihop, varför laget gjorde en så pass bra insats i derbyt i onsdags och varför han tycker att publiken ska vallfärda till Renew Arena under lördagen, berättar Nicklas bland annat följande om.

Hej Nicklas! Vilket skönt avstamp vi gjorde i derbyt mot Vallentuna i onsdags. Vad säger du om vår insats där?

– Verkligen en skön studs tillbaka! Tycker vi har en bra kontroll över matchen där vi gör bra val på isen. Special teams funkade även bra!

Vad hade ni pratat om internt i laget inför matchen efter förlusten mot Hanviken där innan och vad skulle ni framför allt trycka på?

– Vi hade ett snack där vi bestämde oss att studsa tillbaka.

Nu kan vi inte slappna för det utan möter ett Enköping som jagar en plats till Allettan på lördag. Vad tror du väntar oss då?

– Matcherna mot Enköping brukar vara rätt så fysiska, så det kommer bli många närkamper under matchen.

Vi har ju mött Enköping två gånger under försäsongen med stora segersiffror. Varför kommer vi inte att underskatta dem på lördag?

– Tror att dem vill nå Allettan platsen lika mycket som andra lagen i serien, så det gäller att vara väl förberedd.

Du verkar annars trivas som fisken i vattnet mellan Åsell och Gabor och ni skapar ju mängder med lägen i matcherna. Vad gör att just ni tre spelar så bra anser du?

– Tycker att vi är rätt starka på puck i anfallszon och genom det skapa målchanser.

Hur känns annars den egna formen och är du nöjd över vad du presterat hittills?

– Egna formen känns bra! Man kan aldrig vara helt nöjd, så det finns vissa saker att förbättra i mitt spel.

Slutligen Nicklas, vad kommer vi att bjuda på för typ av hockey på lördag och varför ska publiken tillbringa en lördagskväll i Renew Arena?

– Det kommer vara hög fart på planen och vi kommer kriga över hela matchen för att ta hem tre poäng. Finns väl inte något bättre än en lördagsmatch med mycket folk i hallen!

// # 11 – Nicklas Nousiainen

Truppen är intakt sedan i onsdags vilket innebär att tolv forwards, sju backar samt två målvakter ställs på benen. Tobias Liljendahl är fortsatt skadad och kommer troligen dessvärre att vara borta från matchspel de närmaste veckorna.

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Mikael Einarsson