Wings, Halmstad, Mariestad, Boden och Linden gick segrande ur helgen. FOTO: MATS TJERNSTRÖM, LEIF HELLERIN, SOFIE ALEXANDRA KITTERØD, ERIK KRUSE

Resultat 29 oktober *Mariestad krossade Mjölby * Wings klarade Huddinges press * KHK nollade Alvesta * Hudik vände och vann mot Kiruna

Häftig söndag i Sveriges största hockeyliga.

14 matcher!

Så här gick det i Hockeyettan söndag 29 oktober.

* Resultat och små notiser om några av matcherna fredag och lördag längre ned i artikeln!

STÖTTA DIN KLUBB  * 500 kr till ditt lag för varje årsabonnemang

Små noteringar om några av de 14 matcherna:

* NORRA:

* Sundsvall föll igår mot Boden med 6-2. Revanschen kom redan idag då man lyckades besegra Piteå med 2-1. Noterbart är att hemmalaget endast sköt tio skott på mål under matchens 60 minuter.

* Strömsbro kan ta höstlov med en sexpoängshelg. Igår besegrade man Kiruna med 3-1 och idag besegrade man Kalix med samma siffror. Noterbart är att målvakten Markus Sandrud släppt in två mål på 38 skott under helgens två matcher.

* Hudik vände underläge 1-2 till seger 6-2 under den tredje perioden.  Inte mindre än tre av Hudikmålen i slutakten gjordes i numerärt överläge.

* ÖSTRA:

* Wings lyckades besegra tabelljumbon Huddinge med 2-1 trots ett massivt tryck från gästerna i den tredje perioden. Målvakten Marcus Johansson stod en mycket stabil insats i hemmakassen.

Wings nyckelspelare Dennis Von Walden i dagens match. Foto: Mats Tjernström

* Eskilstuna Linden besegrade Segeltorp med 6-3 i en något stökig match med inte mindre än 24 stycken 2-minutersutvisningar. Kalmarlånet Viktor Fridolfsson gjorde tre mål och 1 assist för hemmalaget.

* VÄSTRA:

* Mariestad hade lekstuga med nykomlingen Mjölby i afton. Skaraborgarna vann matchen med hela 12-3 trots en nästa jämn skottstatistik (33-37).  Kvartetten Tobias Aronsson, Oscar Tellström, Vincent Reimer, Anton Blomberg gjorde alla två mål vardera.

* Falun stod emot Dalen på ett föredömligt sätt. Matchen slutade 2-0 till smålänningarna och matchens båda mål gjordes av Daniel Bergqvist.

*Skövde vann en tät match mot Lindlöven med 4-3. Lindlöven hade inför matchen lånat in sin tidigare back Jesper Broeng från Kalmar och han stod för två av Lindlövens mål i matchen. Hemmalagets Emil Smedberg stod för två mål och en assist.

* SÖDRA:

* Tyringe höll jämna steg med Vimmerby i drygt en halv period. Vimmerby vinner tillslut med 7-2. Eddie Levin som nyligen var på lån i Tingsryd stod för tre av Vimmerbymålen.

* Karlskrona nollade Alvesta trots en något svag förstaperiod.  I den andra rivstarade man och gjorde 1-0 efter bara 1.57, 2-0 kom knappt fem minuter senare. Stjärnvärvningen Victor Crus-Rydberg passade till båda målen. I slutminuten kunde sedan Linus Lööf sätta 3-0 i tom bur och fastställa slutresultatet. Carl Malmqvist höll nollan för KHK.

* Mörrum såg ut att kunna gå mot en skräll mot Troja-Ljungby. Efter två spelade perioden stod det 2-2 på resultattavlan, men i den tredje perioden kunde gästerna från Ljungby göra 3-2 och i slutet 4-2 i tom bur.

TV: Se höjdpunkterna från matcherna – KLICKA HÄR!