Daniel Mannberg lånas in till Boden från Modo. FOTO: OLIVER ÅSTRÖM & PER ELIASSON

Drömvärvningen klar – Daniel Mannberg klar för Boden * Så mycket fick dom betala för SHL-veteranen * ”Ett av många steg för oss”

Boden har landat sin drömvärvning.

Daniel Mannberg – med över 500 matcher i SHL – debuterade i helgen och gjorde mål direkt.

Boden lånar honom från Modo resten av säsongen för 400 000 kronor.

STÖTTA DIN KLUBB  * 500 kr till ditt lag för varje årsabonnemang

 

Boden har varit intresserad av Daniel Mannberg, 30, som var med och spelade upp Modo i SHL i våras men sedan hamnat i klubbens frysbox, hela hösten.

– Jag vet att det snackas mycket om honom, och jag önskar att han var klar för oss, men han är inte det. Läget är detsamma som tidigare, fast jag hoppas att vi ska hitta en lösning inom en snar framtid, sa tränaren Joakim Fagervall till NSD för några veckor sedan.

Det är externa finansiärer – som stöttat upp med 400 000 kronor – som gjort värvningen av Daniel Mannberg möjlig, skriver Boden på hemsidan.

– Detta är ett av många steg för oss. Nu blir vi både bredare och spetsigare i vår uppställning. Det känns skönt att ha fått hit Daniel i truppen. En Bodenkille med bra karaktär som passar väl in i vårt system, säger Fagervall till hemsidan.

Boden vann också söndagens match mot Örnsköldsvik och skuggar Hudiksvall i toppen med en match mindre spelad.

I den matchen debuterade Alexander Fredriksson , lån från Luleå Hockeys J20. Han satte två puckar i nät.

– Detta var mina första matcher på seniornivå och det är verkligen stor skillnad mellan junior och seniorhockey. Tempot är likvärdigt men på seniornivå är det mycket mindre marginaler och det gäller att inte drälla med pucken. Storleksskillnaden blir också påtaglig, speciellt för mig som back. Vissa forwards är ju nästan två huvuden längre än mig, säger Fredriksson till NSD.

Bodens fans välkomnade Daniel Mannberg ”hem” i lördags. FOTO: OLIVER ÅSTRÖM

RESULTAT SÖNDAG 29 OKTOBER 

HOCKEYETTAN NORRA

Strömsbro – Kalix 3-1

Hudiksvall – Kiruna 6-2

Boden – Örnsköldsvik 5-3

Piteå – Sundsvall  1-2

* Tabell norra serien – klicka här!

TV: Se höjdpunkterna från matcherna – KLICKA HÄR!

Resultat 29 oktober *Mariestad krossade Mjölby * Wings klarade Huddinges press * KHK nollade Alvesta * Hudik vände och vann mot Kiruna