Är ESK ombord när Allettantåget går?

Ikväll är det inte helt omöjligt att tåget mot Allettan går och frågan är om Enköpings SK är med ombord? I så fall lär man sannolikt vinna kvällens bortamatch mot Vallentuna.

 Se Vallentuna-ESK på Hockeyettan Play >>

Vallentuna är laget att jaga för de Allettanhungriga lagen som ligger under strecket. Vallentuna ligger just nu på sista Allettanplatsen, femte, och har 13 poäng med 8 spelade matcher.

Lagen som jagar är Wings (9 matcher/9 poäng), Linden (8 matcher/8 poäng) och ESK med sina 6 poäng på 7 matcher.

ESK har alltså både en och två matcher mindre spelade än övriga konkurrenter runt strecket men samtidigt också hela sju poäng upp till Vallentuna.

När ESK ikväll beger sig till Vallentuna har resultatet såklart en väldigt stor betydelse för de vidare chanserna till spel i Allettan vid jul.

Skulle man förlora så har Allettantåget förmodligen gått med ESK kvar på perrongen.

En seger skulle däremot öppna för nya chanser.

Enköping kommer närmast från en hedersam förlust mot serieledarna Brödernas/Väsby. En match man i ärlighetens namn var värda poäng i, men där man förlorade med blott 0-2 efter det sista målet i tom bur.

En viktig pjäs är nya målvakten Viktor Andersson, som gjorde sin debut från start i matchen senast, och det med bravur. Kan han hålla den nivån framöver lär det, precis som för Brödernas/Väsby, bli väldigt svårt att göra mål mot ett tajt spelande ESK-försvar.

– Det är klart att det alltid är surt att inte få med sig poäng när man gör en klockren bortamatch. Nu vill vi börja vinna även borta, säger Viktor Andersson i en intervju med Enköpings-Posten.

På hittills fyra spelade bortamatcher har ESK kammat noll.

Vallentuna har precis gjort klart med lån av backen Dennis Good Bogg från allsvenska AIK. Från AIK känner vi också igen målvakten August Hedlund, som tidigare har en säsong med stockholmslaget i bagaget.

 


Vallentuna – ESK Hockey
Vallentuna Ishall
Onsdag 1 november kl 19:00

 

LIVESÄNDNING

   Matchen sänds live med kommentator på följande plattformar:

Hockeyettan Play >>
Enköpings-Posten >>