Tommy Fors är Kvällens Goisare i Höstkronan-derbyt imorgon!

I morgon spelar Mörrum Hockey hemmaderby mot Krif Hockey. Då är det extra viktigt att du kommer till Jössarinken och hejar fram Goiset. Derbyt är nämligen en så kallad enkronas-match och den här gången räknas antalet åskådare på plats, och inte antalet sålda biljetter.

Kvällens Goisare är ingen mindre än Tommy Fors, 60. Han värvades av Håkan Nygren till Mörrum Hockey redan som 19-åring och har efter utflykter till bland annat VIK Hockey och Rögle BK rotat sig och blivit kvar i Karlshamn.

Den Kirunabördige lille teknikern anslöt till Mörrum från Leksand, där han gått hockeygymnasiet, och minns sin första tid i klubben.

”Jag kom ned på ett snabbt besök sommaren -82. Det var en liten hall, och inget paradis precis. Men sedan när säsongen drog igång blev det ett jättelyft för mig. De första åren var helt fantastiska. Vi mötte Karlskrona, Tingsryd och Troja och det var fullsatt på Jössa. Det gick bra för mig och laget, men framförallt kommer jag ihåg uppslutningen som var kring klubben på alla fronter”.

Vilken är ditt allra bästa minne som spelare?

”Det är just de här matcherna, när vi fyllde Jössa. Den bästa av dem alla var kanske när vi spelade 4-4 hemma mot HV71, det var ruggigt bra. Annars gillade jag bäst att möta Tingsryd. Jag vet inte varför, men jag gjorde alltid bra matcher mot dem”.

Tommy gjorde sin sista säsong 1996/97. Trodde alla, inklusive han själv. Men våren 1999 snörade han på sig skridskorna igen.

”Först var det bara tänkt att jag skulle hjälpa till att värva spelare den säsongen. Sedan skulle jag bara hjälpa till i båset. Men så fick vi lite skador, så jag fick hoppa in och spela några matcher också”.

Mörrum kom sist i grundserien det åren, men med Tommy på isen slutade Mörrum fyra i fortsättningsserien och räddade fortsatt spel i division 1.

Idag jobbar Tommy Fors med elevhälsa inom kommunen, men har inga uppdrag för Mörrum Hockey.

”Jag hjälpte juniorerna med en del isträningar för några år sedan, under pandemin, men det blev ingen riktig ordning på det. Det ställdes in och blev uppehåll och allting under perioder. Så idag sitter jag mest på läktaren och gnäller, haha!”

Tommy kommer att finnas på plats utanför Jössarinken från 18.00 på fredag och hälsa välkommen och dela ut programblad.

» Biljetter till derbyt köper du HÄR.

» Vill du bidra i Höstkronan, klicka HÄR.

» Hela listan med Höstkronans deltagare finns HÄR.